Foto: Google Earth

"Fagforbundet er sjokkert over at kommunestyre-politikere er så kunnskapsløse og dårlig forberedt at de ikke ser behovet for å følge arbeidslivets spilleregler"

Skrevet av Debatt
19.12.2018 17:10 - OPPDATERT 19.12.2018 21:02

Fagforbundet i Hemnes mener budsjettvedtaket er et eksempel på dårlig arbeidsgiverpolitikk, liten innsikt i kommunal forvaltning og uten ønske om å opprettholde muligheten for gode offentlige tjenester for fremtiden.

God jul fra Hemnes!

Fagforbundet velger å være ironisk i overskriften. For det vedtaket som Hemnes kommunestyret nå har fattet med knappest mulig flertall om budsjettet gir ingen god jul for de ansatte eller innbyggere. Tvert i mot er dette vedtaket et eksempel på dårlig arbeidsgiverpolitikk, liten innsikt i kommunal forvaltning og uten ønske om å opprettholde muligheten for gode offentlige tjenester for fremtiden.

Fagforbundet er sjokkert over at kommunestyrepolitikere er så kunnskapsløse og dårlig forberedt at de ikke ser behovet for å følge arbeidslivets spilleregler. Det er uakseptabelt for oss som fagforening å sitte stille å se på at hovedavtale og arbeidsmiljølov hoppes glatt over i iveren etter å lande budsjettvedtak som ingen kan leve med. For vedtaket er ikke fremtiden til Hemnes. Det er i verste tilfelle en nedbemanning på 40-50 stillingshjemler over noen få år, og ei storstilt konkurranseutsetting av tjenester. Der private tilbydere kan tjene på offentlige skattekroner. 

Fagforbundet forventer at mens julefreden senker seg over den kommunen vi bor i og er glad i, så vil det politiske miljøet i Hemnes gå i seg selv å vurdere hvordan de kan rette opp skadene før de blir reelle. For om kort tid er det et nytt år med nye muligheter. Ei tid for å rette opp i feil, involvere ansatte og fagkompetansen i kommunen, snakke sammen og finne nye løsninger. Det nye året gir mulighet for å fatte kloke vedtak. Vedtak som får budsjettvedtaket fra 13.desember 2018 til å forsvinne, som en vond drøm når det blir lyst og sola kommer tilbake.

Fagforbundet ønsker alle i Hemnes god jul og håper på bedre tider og bedre vedtak.

 

Thomas Skog
Leder
Fagforbundet Hemnes


Tore A. Jakobsen
Leder
Fagforbundet Nordland

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.