Haaland Cup 2018, Ågahallen. Foto: Roger Marthinsen

Fast bestemt på at koronaen ikke skal få stoppe Haaland cup

Skrevet av Roger Marthinsen
08.09.2020 19:30 - OPPDATERT 09.09.2020 06:00

– Vi skal gjennomføre Haaland cup også i år – i en eller annen form, sier Jørgen Svarthoel – og røper at nettopp koronaen kan åpne for en helt ny klasse.

Etter planen skal Haaland cup arrangeres 6. og 7. november. På grunn av covid-19-pandemien er det imidlertid usikkert, hva arrangementet kommer til å inneholde.

– Vi er imidlertid fast bestemt på å arrangere det som kan arrangeres. Så får vi se hvordan situasjonen utvikler seg utover høsten, sier Jørgen Svarthoel.

De delene av Haaland cup som i øyeblikket ligger dårligst an fra å kunne gjennomføres, er idretter som fotball og håndball, der det i øyeblikket er åpnet for aktivitetet for personer over 20 år. 

– Vi skal forholde oss til myndighetens retningslinjer, men med mindre det ikke blir helt stopp for alt, så skal vi gjennomføre Haaland cup også i 2020. Slik det ligger an i dag vil eksempelvis bowling og turmarsj kunne gjennomføres. Så vi satser på å kunne gjennomføre, i en eller annen form. Så får vi heller avlyse på kort varsel, om utviklingen av korona-situasjonen gjør det nødvending, sier Svarthoel, som ikke legger skjul på at det er viktig at den uavbrutte Haaland cup-rekka, som før årets eventuelle arrangement teller 30 turneringer. 

Selv om det i øyeblikket ikke ligger an til å kunne arrangere det som utgjør den største delen av Haaland cup, fotballen, så vil korona-pandemien faktisk kunne åpne for en helt ny fotball-klasse:

Dersom det ikke blir satt i gang seriespill innen voksenfotballen nå i høst, men det åpnes for fotball-aktivitet senere på høsten, så kan muligens aktive spillere delta i Haaland cup.

– Har man ikke spilt kamper på seks måneder eller mer, så regnes man ikke som aktive. Dermed vil aktive spillere som normalt spiller klubbfotball, faktisk kunne delta. I så fall vil vi kunne opprette en egen klasse for lag med spillere som normalt ikke kan delta i Haaland cup. Dette er noe av det vi nå vurderer som en mulighet. Forutsatt at det blir åpnet for fotball igjen, sier Haaland cup-general Jørgen Svarthoel. 

-----------

FIKK DU IKKE MED DEG RANA NOs DEKNING AV HAALAND CUPs JUBILUEMSARRANGEMENT? HER FINNER DU ALT FRA HAALAND CUP 2019:

[annonse]
 

HER FINNER DU ALT FRA HAALAND CUP 2018:

 

TILBAKEBLIKK PÅ HAALAND CUP 2017:

 

OG HER FINNER DU HUNDREVIS AV ØYEBLIKK FRA TIDLIGERE  HAALAND CUP:

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.