Lisa-Marie Kalseng Utland scoret begge målene, da Norge slo Irland 2-0 i kveldens VM-kvalik. Foto: Ailura

Lisa-Marie sørget for at VM-håpet lever

Skrevet av Roger Marthinsen
08.06.2018 20:33 - OPPDATERT 09.06.2018 09:12

Lisa-Marie Karlseng Utland scoret begge målene, da Norge slo Irland 2-0.

Lisa-Marie Karlseng Utland og Norge måtte i utgangspunktet vinne kveldens VM-kvalik i Dublin, for ikke å havne på defensiven i jakten på en VM-billett.

Og med to scoringer – en i hver omgang – var Rana-jenta og FC Rosengård-proffen i høyeste grad delaktig i at Norge vant kveldens kamp: 

I det 21. spilleminutt viste Utland hodestyrke, og sendte Norge i ledelsen med en knallhard heading, etter en perfekt slått corner fra Guro Reiten.

25 minutter ut i andre omgang var det inne i boksen-egenskapene til FC Rosengård-spissen som førte til 2-0. Et frispark fra omlag 30 meter ble stusset videre inn i straffefeltet. En irsk forsvarer fikk ikke klarert skikkelig, og Lisa-Maria dukket opp på riktig plass til riktig tid, og bredsidet ballen i mål fra kloss hold.

Et kvart kvarter før slutt med Utland byttet ut, i det som var hennes A-landskamp nummer 30. Etter kveldens to scoringer står hun nå med syv a-landslagsmål. Fire av dem har hun scoret i løpet av den inneværende VM-kvaliken.

Med kveldens seier i Dublin, passerte Norge Irland i kvalik-gruppen. Kommende tirsdag møtes lagene på nytt, i Stavanger.

Deretter er det VM-kvalik mot Slovakia, den 31. august. Vinner Norge begge de kampene, er man ikke avhengig av å slå europamester Nederland, når lagene møtes i den siste kvalikampen den 4. september.

 

 

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.