Sunniva Rognan er en meget talentfull danser ved Tip Toe Dansestudio, og skal danse sammen med Nasjonalballetten i sommer.

Fikk du med deg disse 5 sakene?

Av Redaksjonen
13.05.2018 19:00 - OPPDATERT 13.05.2018 17:59

Et blikk på uka som gikk.

Her er fem artikler fra uka som gikk som kan være verdt å få med seg. Samtlige artikler er for våre abonnenter.

Carsten Rimer slapp ny singel denne uka, og kommer med album til sommeren. Foto: Lars Solbakken

Hauknes-rampen

"Jeg hadde et nært forhold til morfar og mormor. Deres verdier, arbeidertankegangen, sosialdemokraten i meg, det kom derfra. Det er nok også der den musikalske delen, den kreative delen av meg, har sitt utspring." Vi har fått en lengre prat med næringslivslederen - høyrekanten i Thon-systemet - som beskriver seg selv som en Hauknes-ramp. Carsten Rimer gir ut plate som Carsten, men er opptatt av å jobbe sammen med noen.

F.v. Maja Sætermo, Tormod Steen og Øyvind Snefjellå i Helgeland Museum mener Vallagården må bevares.

– Vi har ikke råd til å miste dette bygget

Vern eller ikke vern? Det er spørsmålet for Vallagården, en sak som har opptatt mange i den siste tiden. Tirsdag skal den opp i kommunestyret. Helgeland museum er ikke i tvil - gården må bevares.

Adm. dir. Hanne J. Nordgaard sier det er uaktuelt for Helgeland Sparebank å slette mer gjeld i forbindelse med Stålhallen.

Banken vil ikke ta større tap på hallen

En annen sak som skal opp i kommunestyret tirsdag, er partnerskapsavtalen mellom IL Stålkameratene, Arena Bygg AS og Arena Drift AS på den ene siden og Rana kommune på den andre. Stålkameratene har søkt om et årlig driftstilskudd fra kommunen på to millioner kroner. Formannskapet har sagt seg positive til å bidra, men krever at Helgeland Sparebank sletter all gjelda i forbindelse med den gamle hallen. Banken har allerede tatt et tap på drøyt 25 millioner kroner, og vil ikke slette den resterende gjelda på 15 millioner kroner. 

 Katrine Hartviksen forteller om sitt liv med ME.

Tar kampen for ME-syke - ingen skal være alene

I går ble Mo i Rana én av bare fire byer i Norge som er en del av den globale synlighetsaksjonen «Millions Missing». Arrangør Katrine Hartviksen fortalte på forhånd sin sterke historie til oss.

Sunniva Rognan er plukket ut til å danse ved Den Norske Opera & Ballett.

Blant de beste i verden

45 av de aller beste danserne i alderen 14 til 18 år skal danse på Den Norske Opera & Ballett i sommer - blant dem finner vi ranværingen Sunniva Rognan.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.