Marit Tennfjord fikk støtte i MPR-utvalget for at 17. mai i Rana bør feires uten heliumballonger. Foto: Roger Marthinsen

Full støtte til ballong-forbud

Skrevet av Hedda Hiller
11.04.2018 14:44 - OPPDATERT 11.04.2018 19:01

17. mai i Rana blir etter all sannsynlighet heliumballongfritt etter at MPR-utvalget gav tommel opp for Rana SVs forslag.

 Nå skal det mye til at det ikke blir forbud mot heliumballonger i Rana på 17. mai. I dagens møte i utvalget for miljø, plan og ressurs, MPR-utvalget, la Rana SVs Marit Tennfjord, frem forslag om å forby heliumballonger på 17. mai i Rana. Forslaget fikk bred støtte fra de øvrige medlemmene i utvalget, som nå sender saken videre til 17. mai-komiteen og ber dem komme med en innstilling til formannskapet. 

Dermed går det mot et totalforbud mot heliumballonger på 17. mai, ett forslag Rana SV la frem som følge av en helgekronikk i Rana No, ført i pennen av redaktør Roger Marthinsen. 

– Det var stor støtte til forslaget, og jeg regner med at det vil ligge klart et forbud allerede i forkant av årets 17. mai, sier Marit Tennfjord, som også er leder av utvalget. Formannskapet møtes neste gang 8. mai, og til da skal en innstilling foreligge.

– Jeg er glad at utvalget var positive til dette. Det kom frem i diskusjonen at flere kunne tenke seg å gå enda lengre, og se på et generelt forbud også på andre arrangementer hvor dette blir solgt. Det er noe som kan vurderes senere, men i første omgang ser det i hvert fall ut til at 17. mai i Rana blir uten heliumballonger. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.