Carmen Jiang og filmklubben hadde vanskelig for å velge, men landet til slutt på Anna Breiviks plakat. Foto: Helen Åsli

Superheltdag
på plakaten

Skrevet av Roger Marthinsen
08.04.2019 12:40 - OPPDATERT 08.04.2019 18:01

Superheltfilm, superheltquiz, superhelttegnekurs og superheltservering – og egen Superhelt-plakat designet av Anna Breivik. Det er planlegges rett og slett en super dag for små og store superhelter.

Rana filmklubb har i løpet av sin forholdsvis korte driftstid hatt høy aktivitet,
gjennomført flere samarbeidsprosjekter og rullet ut spennende stunts som skrekkfilmkvelden Skrekk & ku på Kroglia kulturgård, samarbeid med Pride,
filmvisning med Mental helse Rana under verdensdagen for psykisk  helse,familiearrangement under Kulturnatta og visning av The Big Lebowski på bowlingen.

Nå har klubben fått 35.000 kroner i støtte fra Frifond prosjektet "Superheltdag", som skal gjennomføres 1. juni. 

– Styremedlem Jørgen Ward Søderstrøm har jo avlagt masteroppgave i Marvels
fiksjonsunivers, klubben er svak for superhelt-genren og vi vet selvsagt at det er
populært i mange aldersgrupper. Vi var på et foredrag med Frifond på biblioteket i fjor
vinter der de etterlyste flere søkere fra Helgeland. Så rett etterpå søkte vi Frifond om støtte til superheltdagen, og fikk heldigvis ja nå i januar, sier prosjektleder for superheltdagen, Helen Åsli.

(Saken fortsetter under bildet)

Jørgen Ward Søderstrøm, Helen K. Langfors Åsli, Lina Midtgard og Carmen Jiang i Rana filmklubb er i gang med forberedelsene til en egen superhelt-dag. Foto: Rana Filmklubb

Frifond har som krav at en tredjedel av gruppa som søker må være under 26 år, fordi de ønsker at barn og unge under 26 år skal få være med i selve planleggingsprosessen, ikke kun gjennomføringsdelen.

– Dette er ei aldersgruppe vi selv ønsker å nå bedre ut til og i år har vi jo blant annet
innført halv pris på medlemskap til studenter og unge under 26 år. Forutsetningen for
støtte er derfor perfekt for oss. Å få med de unge i prosjektet gir også en helt annen
dynamikk i gruppa, og de er dessuten meget dyktige, roser Åsli.

– Det er veldig artig å få være del av dette og bestemme og påvirke på lik linje med alle
de andre i prosjektgruppa. Nå er vi spente og supertravle, sier de to yngste i prosjektgruppa, Carmen Jiang og Lina Midtgard.

Rana filmklubb og prosjektgruppa er fortsatt i planleggingsfasen, men flere ting er
spikret skal skje. Arena for dagen er Kulturhuset Mo.

– Mye spennende er på gang. Det blir selvsagt visning av superheltfilm dag og kveld. På dagtid kan alle ta turen og vi antar dette blir populært for barn, unge og familier.
Kveldstid retter vi oss mot ungdom og voksne. Det blir superheltquiz, superhelttegnekurs, superheltselfie-vegg og vi skal ha egen superheltmeny for dagen. Og vi håper også å ha klart fullt program og billetter ut for salg om ikke så lenge. Vi skal holde prisen lav så flest mulig har mulighet til å delta, forteller Carmen og Lina.

(Saken fortsetter under bildet)

Filmklubbens Carmen Jiang sammen med Anna Breivik og resten av elevene ved medier- og kommunikasjon. Foto: Helen Åsli

Som et ledd i arbeidet med superheltdagen har Rana filmklubb samarbeidet med elevene i andre klasse på Medier og kommunikasjon ved Polarsirkelen videregående skole, som har laget plakater til Rana filmklubbs superheltdag.

– Resultatet ble så supert at vi ønsker å bruke alle plakatene til superheltdagen vår, forteller Lina Midtgard og Carmen Jiang fra prosjektgruppa. De to er svært imponert over designferdighetene til elevene og det var vanskelig å finne en klar favoritt.

En vinner måtte man likevel kåre, og det ble Anna Breivik (17) som vant førstepremien for sin plakat til Rana filmklubbs Superheltdag 1. juni. Hun fikk gavekort på Kinoteateret og Kulturhuset Mo for innsatsen, i tillegg til medlemskap i filmklubben. Hun og hele klassen settes dessuten opp på VIP-lista på Supeheltdagen, og de inviteres også til pizza og film senere.

– Anna sin plakat vant fordi den treffer målgruppa godt, har et klassisk, tydelig og ryddig uttrykk – og fordi prosjektgruppa likte den best. Det var derimot svært hard konkurranse, og alle plakatene vil bli tatt i bruk. Vi hadde tenkt å bare bruke vinnerplakaten, men vi likte alle så godt at vi ønsker å få lov til å bruke alle. De blir også stilt ut i Kulturhuset Mo på Superheltdagen, sier prosjektgruppas Carmen Jiang.

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.