Fornøyde vinnere og jurymedlemmer, bak f.v.: Maila Arntsen, Janne Næss som representerte vinneren Torild Næss, festivalsjef for Verket Maiken Johansen og markedssjef i Coop Helgeland Mona Stensheim. Foran f.v: Trude Wik og Kristin Stålem. Foto: Gerd Halle

– Fire fantastiske bidrag, fire fantastisk flinke vinnere

Skrevet av Roger Marthinsen
06.06.2019 23:11

Fantastiske fire vant #Stæsh. Og nå kan du strikke lue, sokker, leggiser og kopp-holder som harmonerer med Verket-genseren.

Onsdag kveld ble det klart hvem som er vinnere av konkurransen #stæsh til Verket og Coop Helgeland. Det ble Torild Næss, Kristin Stålem, Maila Arntsen og Trude Wik, som juryen synes har laget det stiligste tilbehøret til Verket-genseren.

Genseren skapte strikkedilla i fjor, og sysselsetter fortsatt håndarbeidsentusiaster over det ganske land. Hver av vinnerne får en premie verdt 5000 kroner, bestående av Verket-billetter, gavekort, garn og sekk fra Coop Helgeland – i tillegg til middag for to hos Obs Kafé Mo i Rana.

– MENTE DET VAR BARE TULL

Janne Næss representerte sin stemor som bor på Hamar, Torild Næss. Torild vant med lekre leggiser.

– Hun mente det sikkert bare var tull å levere inn, så nå tror jeg hun blir veldig overrasket. Verket-genseren har hun allerede strikket i tillegg til x antall pulsvarmere og leggvarmere basert på Verket-designet.

Maila Arntsen vant med sine flotte Verket-sokker. Hun var ikke sikker på vinner-sjansene, men det var venninne hennes som mente hun lett ville gå til topps med sitt bidrag.

– Jeg har strikket fire Verket-gensere fra før, og har blitt glad i mønster og farger. Mønsteret er kjempeflott og kan brukes til så mye. Jeg har faktisk aldri vært på Verket, men etter å ha strikket så mye av dette har jeg nå fått et forhold til festivalen. Nå må jeg nok dra og vil da gjerne se Lars Bremnes, De Lillos og Adam Douglas, sier Maila Arntsen.

KLAPPEVENNLIG

Kristin Stålem er derimot en dreven Verket-gjenger. Hun vant med sin koppholder, som også kan brukes til å oppbevare mobil eller andre småsaker. Viktig for applausen, mener Kristin.

[annonse]
– Vi må jo klappe mye når vi er på festival, så da er dette lurt tilbehør å ha. Etter å ha strikket Verket-genseren til meg og min søster, så hadde jeg en del restegarn. Vi fant ut at jeg skulle lage dette bidraget og det ble jo en kjempepremie! Nå ligger det an til at jeg tar med min søster på festival og jeg gleder meg blant annet til Madrugada. Jeg har vært ofte på Verket, en eller begge dager. Jeg er gjerne litt selektiv i forhold til musikken, sier Stålem.

Matilde Thomassen i det rykende ferske stæshet til Verketgenseren. Foto: Bjørn Leirvik

Trude Wik har komponert en snerten lue som skal tåle alskens vær.

– Jeg ønsket ikke å lage ei helt tradisjonell lue med vanlig felling, og denne lua har en litt uvanlig, men også fin fasong, synes jeg. Og du verden for en premie. Jeg er kjempefornøyd. Sekken blir fin å ha på reise og jeg skal selvfølgelig på Verket! Så må jeg finne to smårollinger som har gjort seg fortjent til Underverket-billettene, sier Wik.

IMPONERTE JURYEN

Verket-genseren har all grunn til å glede seg nå, mener Coop Helgelands Mona Stensheim.

– Fire fantastiske bidrag, fire fantastisk flinke vinnere er kåret av juryen. Jeg er imponert over hvor godt tilbehøret harmonerer med genseren. De spiller virkelig på lag, det ser skikkelig festival-fint og gøy ut, sier markedssjef i Coop Helgeland og jurymedlem i #stæsh ,Mona Stensheim.

Festivalsjef Maiken Johansen, som har sittet i juryen sammen med Stensheim, Gerd Halle, Stein Elvestad, Hege H. Martiniussen og designeren av Verket-genseren,Benthe Gundersen.

– I fjor var det så fint med mange Verket-gensere på sletta. I år blir det enda flere, og i tillegg rekker sikkert en del å strikke det fine tilbehøret. Mønstrene blir klare 20. juni, og gjøres da for første gang tilgjengelig hos Obs! Ellers er jeg veldig fornøyd med at Mona Stensheim har lovet å strikke tilbehør til meg, for det beste jeg får til med strikkepinner er å spise sushi, sier Johansen, som sammen med Stensheim forsikrer at eventyret om Verket-genseren ikke er over.

– Vi har nye strikkeplaner på gang, og de avslører vi etter årets Verketfestival. Da skal vi sysselsette flest mulig strikkere for en god og morsom sak, sier de to.