Fire nye band er klare for Trænafestivalen

Skrevet av Hedda Hiller
10.05.2019 14:10

– Gjennom mange år med festival har vi i Trænafestivalen erfart at det ofte er de mindre bandene som overrasker mest!

– Den beste musikken kommer ikke alltid fra de som spiller på de største scenene eller som spilles på radio hele døgnet. Gjennom mange år med festival har vi i Trænafestivalen erfart at det ofte er de mindre bandene som overrasker mest! Derfor har vi booket Bendik Giske, Das Body, Tacobitch og svenske Off the Meds som skal ta Havfolket med storm i 2019! skriver Trænafestivalen i ei pressemelding. 

– Hvor var Moddi før og etter han spilte på Trænafestivalen for første gang i 2010? Siden starten av Trænafestivalen som vi kjenner den i dag har det vært viktig å booke morgendagens artister. Enten unge musikere fra musikkmiljøet i Nord eller banebrytende acts fra ellers i Norge og verden. Selv om ikke alle er kjent med Bendik Giske, Das Body, Tacobitch og Off the Meds fra før betyr det over hodet ikke at de ikke
kan bli deres nye favorittartister.

– Både Bendik Giske, Tacobitch og Off the Meds gjorde banebrytende og kritikerroste under showcasefestivalen by:Larm i Oslo i år og i likhet med Das Body har det gitt dem internasjonal hyllest for deres evne til å gå utover sjangernormer og rett og slett gi litt faen i forventninger og maler. De har gjort ting på sin måte og nærmest skapt helt egne sjangre. Derfor er vi stolte av å presentere disse fire som nyeste tilskudd til årets festivalprogram på Trænafestivalen 2019!

Dette skriver festivalen selv om artistene: 

Bendik Giske

Bendik Giske (NO/DE) er en queer artist og saksofonist som bruker psyke, sårbarhet og utholdenhet som verktøy når han uttrykker seg. Debutalbumet «Surrender» ble sluppet på Smalltown Supersound tidligere i år etter EPen «Adjust» med remixer av Total Freedom og Lotic, i tillegg til Rezzett og Deathprod. Giske tar byggesteinene i elektronisk musikk og spiller det live - uten layering og looping, etter beste evne som tillater alle feilene ved det å være menneske å komme fram. Han siterer Lindstrøms arpeggio-lyder og Evan Parkers sirkulære pust som referanser, og ved å kombinere de to ekstreme sidene av skalaen smelter han sømløst frijazz og klubbmusikk sammen. Som komponist har Giske laget originale verk for dans og teater, og som utøver er han like allsidig som han er trollbindende.

«Surrender» er en fortryllende debut som tar lytterne på en ekte reise gjennom euforien og eventyrlysten man opplever i Berlins natteliv - kun gjennom stemmen, saksofonen, hans foretrukne instrument, og ikke få velplasserte mikrofoner. Med pust, stål og muskel formidler Giske sin klubbopplevelse gjennom saksofonen.

 

Das Body

Das Body debuterte med konserter og selvtitlulert EP i 2018. Bandet skapte umiddelbart stor interesse i musikkmiljøene, og debut-året ble fantastisk: Bylarm, Øyafestivalen, Radio-listing, SXSW i Texas, og platekontrakt med det amerikanske selskapet Fat Possum sin label Luminelle. Das Body ble portrettert som det nye fra Norden i "Dazed Magazine" og "The Fader", og hjemme i Norge mente Dagsavisen at "Das Body var det beste bandet på by:larm" og at "debut-EPen bekrefter dette".

Internasjonale medier kaller musikken for "new-new-wave" og "nordic odd-pop". I Norge mener Audun Vinger i Dagens Næringsliv at Das Body "sentreres rundt den elektriske, basspillende frontfiguren Ellie Linden, som synger og surkler på sitt helt egne vis, noe som trekker musikken i nye og fascinerende retninger."

I mars var bandet på en fire uker lang turné i USA, og responsen på konsertene - ikke minst Ellie Lindens eksentriske scenepersonlighet - etterlater ingen tvil om bandets store internasjonale potensial.

[annonse]
Tacobitch

Tacobitch er et interdisiplinært kollektiv bestående av ambisiøse mennesker som er lei av å ikke ha det gøy! Musikken høres litt ut som musikanter som har lyst til å spille triangel, men foretrekker at triangelen høres ut som innsiden av vulkanen Katla på Island. Det betyr ikke nødvendigvis at profilen er sint eller pessimistisk, men heller feststemt, teatralsk og sporty. Are we humami jumami or are we dancer.

Off the Meds

Kvartetten ble etablert i 2017 og bare ett år etterpå, i 2018, vant de «Årets Musik» på «Nöjesguidens Pris». Suksessen fortsatte og de ble også nominert til «Årets Dans» under svenske P3 Gule 2019. Off the Meds er en eksperimentell elektronisk DJ/rap kvartett bestående av Adrian Lux, Carli L ̈f, Kamoheo Khoaripe og Måns Glaeser.

Vokal og rap i Johannesburg slag kombineres med tre svenske produsenter som bidrar med ulike stiler og lyder som til slutt blir Off the Meds - en energiboost av glede, spretten bass og fengende loops.

Etter deres første møte, som fant sted på en etterfest, samlet de fire seg i et studio for å leke med lyder, lære fra hverandre og lage musikk som representerte en felles følelse, Off the Meds-soundet. Gruppens navn beskriver deres lekne mentalitet og energi. Deres unike sound skiller seg fra flere klassiske DJs siden de mer eller mindre bruker deres egen skrevne materiale, spesiell Sør-Afrikansk rap kombinert med dance-musikk. Dette resulterer i en unik og genuin opplevelse for publikum. Å spille live er en like stor del av kvartettens kreative prosess. Gjennom oppmerksomheten de
har fått har Off the Meds jevnlig blitt booket til undergrunnsklubber og festivaler rundt om i Sverige og resten av verden.

Den første singelen, «Geraas» (sluppet på Jesse Rose-selskapet Play it Down), deres kom i i 2018 og skapte bølger rundt om i Europa, Australia, Sør- og Nord-Amerika og Sør-Afrika. Den positive responsen resulterte i deres første EP «The Meds Are Kicking In» som ble sluppet på deres eget plateselskap i februar 2018.

I august 2018 slapp Studio Barnhuset deres første samlealbum og Off the Meds låt «Currency Low» ble valgt ut som andre singel. Siden da har Studio Barnhus fortsatt samarbeidet med kvartetten, noe som blant annet resulterte i låta
«Belter» som kom 22. mars 2019.

Off the Meds ønsker deg velkommen til å ta del i reisen deres og de lover å aldri bli kjedelige!

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.