Kristoffer Rundhaug og Rolf Einar Jensen besteg i går fire nye topper i sitt tindeprosjekt.

Fire nye topper krysset av lista – nå planlegger de raid på Saltfjellet

Skrevet av Roger Marthinsen
13.06.2018 10:38 - OPPDATERT 13.06.2018 19:52

Kristoffer Rundhaug og Rolf Einar Jensen er nå "bare" 36 topper unna målet om å bestige alle topper i Rana over 1000 meter.

Rolf Einar Jensen og Kristoffer Rundhaug har bestemt seg for at de skal bestige alle de 100 fjelltoppene i Rana som er over 1000 meter og som har en primærfaktor på 100 meter, i løpet av 2018.

Søndag var de to oppe på Tverrostafjellet på 1046 meter. I går ettermiddag gjorde de unna Raudskreda med tre høydepunkter på 1147 meter, 1219 meter og 1171 meter. Dermed kan fire nye topper krysses av lista, og totalt er nå 64 av 100 topper i prosjektet unnagjort. 

Turene Jensen og Rundhaug tar nå, bestiges til fots. Planen er nå å komme i mål med prosjektet før vinteren kommer. Det betyr at samtlige av toppene som gjenstår skal inntas til fots.

(Saken fortsetter under bildet)

Rolf Einar på vei mot et av høydepunktene langs Raudskreda.

De fleste av de 36 siste toppene ligger i Saltfjellet-området.

– Det begynner å bli tynt med topper igjen som vi kan ta i nærområdet, så nå må vi snart på Saltfjellet og forsyne oss av fruktfatet der oppe, sier Rolf Einar Jensen til Rana No. 

Jensen antyder at det er 30 aktuelle topper i dette området.

– 20 på Saltfjellet og 10 ved kommunegrensa til Beiarn, sier Jensen, som antyder at han vil foreslå å flytte kommunegrensene noen meter nordover, dersom det skulle bli noen diskusjon om hvorvidt noen av disse toppene faktisk ligger i Rana.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.