Andreas Berglund Fjellryd er i kveld i full gang med å blande ingrediensene som vil gi Lurøy kommune 500 liter antibac.

Fiskefôr-fabrikk produserer 500 liter antibac

Skrevet av Roger Marthinsen
23.03.2020 19:39 - OPPDATERT 24.03.2020 11:58

Til vanlig er det fiskefôr som produseres hos Aquarius på Lovund. I kveld produserer fabrikken hundrevis av liter med antibac!

Aquarius på Lovund er den ledende bedriften for produksjon av bærekraftige fôringredienser som proteinkonsentrat og fiskeolje, basert på biprodukter fra den pelagiske industrien og hvitfisknæringen i Norge. Produktene benyttes i norsk fiskefôr.

Lurøy kommune stiller med ingrediensene, Aquarius med folk og utstyr.

I dag er det imidlertid produksjon av hånd- og overflatedesinfiserende sprit – på folkemunne kalt antibac etter merket Antibac – som foregår i produksjonshallene på Lovund. 500 liter skal produseres og tappes på kanner og dunker i løpet av ettermiddagen og kvelden.

– Da jeg kom på jobb fikk jeg beskjed om å starte å blande ingrediense som skal gi 500 liter antibac. Det er tomt for dette overalt, og vi har utstyr og folk til å kunne håndtere kjemikaliene og gjøre jobben, sier teknisk sjef hos Aquarius AS, Andreas Berglund Fjellryd, til Rana No. Han kom forøvrig fra karantene i forbindelse med korona-situasjonen, og tilbake på jobb i dag for å lede produksjonen av antibac.

Oppskriften for hånd- og overflatedesinfeksjon følges til punkt og prikke.

– Jeg har vært i karantene ettersom jeg hadde symptomer på at jeg kunne være smittet. Men jeg har nå fått beskjed om at min prøve var negativ og at jeg er korona-fri, sier Berglund Fjellryd.

Det er Lurøy kommune som har bestilt Aquarius til produksjon av antibac. 

– Aquarius blander for oss, mens innsatsfaktorene har vi skaffet selv, sier rådmann Karl-Anton Swensen.

500 liter meget ettertraktet vare på dunk.

[annonse]
– Vi har kjøpt inn kjemikaliene, og Aquarius har utstyr og folk med kompetanse til å kunne produsere antibac. Så i en situasjon der det er stor mangel på antibac, fant vi ut at dette er en lur måte å gjøre dette på, sier teknisk sjef i Lurøy kommune, Atle Henriksen.

Når antibac-en er ferdig produsert skal den fordeles på kommunale institusjoner, legekontor, skoler med videre.

– 500 liter er jo en viss mengde, så vi ser også på muligheten for å kunne hjelpe andre med antibac, sier Atle Henriksen. 

----------

LES OGSÅ:

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.