Foto: Roger Marthinsen

Flere anløp kan bli kansellert

Skrevet av Roger Marthinsen
15.07.2021 09:09 - OPPDATERT 15.07.2021 13:47

Sterk vind på kysten påvirker båttrafikken.

Boreal tar forbehold om flere anløp for Helgelandspendelen i dag, som følge av sterk vind på kysten.

– MS Jernøy tar værforbehold av følgende anløp: Træna klokken 10:45, Selvær klokken 11:05, Myken klokken 11:45, Selvær klokken 12:20 og Træna klokken 12:40, melder Boreal.

Det varsles også forsinkelser for fergesambandet Levang-Nesna i dag, på grunn av sterk vind på Helgelandskysten. Det kan også bli kanselleringer av enkelte anløp.

– Forsinkelser må påberegnes. På fergesambandet Sandnessjøen-Dønna-Løkta er det værforbehold for anløp av Løkta, melder Boreal.

Torghatten Nord har tatt værforbehold for anløp av Myken, på sommerruta Bodø-Myken. Dette på grunn av vær- og bølgeprognoser. 

Bakgrunnen er altså værskiftet som nå pågår, som fikk Vegtrafikksentralen Nord til å sende ut følgende advarsel i formiddag:

– Det begynner å ta seg opp med både nedbør og vind i landsdelen, og skal øke på utover ettermiddagen: Helgeland, Salten, Ofoten, Lofoten, Vesterålen og Troms. Nivå: Gult - Kraftige vindkast og mye regn. Dette medfører noe innstilt fergetrafikk og tidvis vanskelige kjøreforhold.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.