Alona Olsen, Svitlana Tischenko, Tetiana Pashkina og Tetiana Jensen. Foto: Line M Fagermo.

Flyktningene fra Ukraina hev seg med på ryddeaksjon:–⁠ Vi ønsker å gi noe tilbake

For sjette år på rad inviterte Venstre til strandrydding langs Sjøfronten på Mo, og i år var flyktningene fra Ukraina med på dugnaden.

Alona Olsen fra den ukrainske foreningen i Rana, forteller at hun tidligere denne uken spurte flyktningene om det var interesse for å være med på dugnaden. 

– Responsen var utelukkende positiv, så og si alle ville være med å bidra. I Ukraina er vi jo vant med dugnadsarbeid og mange steder er det helt vanlig med "dugnadslørdag." Da samles folk og rydder området der de bor. Det blir en sosial sammenkomst. I dag har det vært barn med helt ned i femårsalderen. 

– De fleste ble faktisk overrasket over hvor lite søppel det var. Og noen spurte hvor er søppelet? forteller Alona Olsen. 

(Saken fortsetter under bildet)

De ukrainske flyktinger var i dag med på strandrydding langs Sjøfronten på Mo.

Høyres Anita Sollie var også med på ryddingen i dag. 

– Vi var heldig med været, det har stort sett vært oppholdsvær i dag. Jeg synes det har vært fint å krype i fjæra å plukke søppel sammen med en tiåring, sier hun og ler. Vi har også fått fortalt litt historier om byen vår, sier Sollie. 

Ryddeaksjonen startet klokka elleve i dag. 

– De var ivrige på å bli satt i arbeid, sier Venstres Mats Hansen. Og Helgeland Museum åpnet dørene for oss, med gratis kaffe og så har vi sørget for enkel servering. 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Svitlana Tischenko (35) og Tetiana Pashkina (40) kom til flyktningemottaket henholdsvis 2.mai og 11.mai. 

(Saken fortsetter under bildet)

Alona Olsen, Svitlana Tischenko,Tetiana Pashkina og Tetiana Jensen.

– Vi er veldig takknemlige overfor Norge som har tatt i mot oss med åpne armer. Vi ønsker å gi noe tilbake til Mo i Rana og vise vår takknemlighet. Det er veldig vakkert her, og egentlig lite søppel. Det er godt å få tankene over på noe annet. Det er en vanskelig situasjon vi er i, forteller de. 

 

Saken fortsetter under annonsen.