F.v: Ståle Lysfjord, Ørjan Skonseng.

Flytter både målgang og lagpresentasjon

Væremeldinga varsler regn - masse regn – i Rana onsdag ettermiddag. Arctic Race of Norway (ARN) har derfor bestemt at lagpresentasjonen flyttes fra onsdag ettermiddag til torsdag formiddag før rittstart. I tillegg er målgangen flyttet fra øverst i Skansen til området ved Bunnpris på Langmoheia.

– Vi har fulgt med på værmeldinga en stund, og det ser ikke lovende ut. Det blir både vått og vindfullt. Vi skjønner derfor godt at ARN velger å flytte lagpresentasjonen, sier Ståle Lysfjord, prosjektleder for ARN i Rana kommune.

Når det gjelder målgangen så er den flyttet på grunn av en fartsdump i spurtområdet opp mot toppen av Skansen. Den er slik utformet at den kan skape fare for deltakerne i rittet. En lignende fartsdump skapte en massevelt nettopp i et større ritt i Europa, og det vil arrangøren ARN unngå for enhver pris.

– Målgangen er flyttet 250 meter ned til området ved Bunnpris/Pizzabakeren i toppen av Sagbakken – der Langmoheia begynner. Det er grunn til å takke både Ørjan Skonseng i Bunnpris og Iselin Johnsen i Pizzabakeren for at de har vist velvilje på kort varsel og stilt områdene rundt virksomhetene sine til rådighet for ARN, sier Ståle Lysfjord.

Målgangen blir også stedet der det er innlagt to spurter, og ARN flytter all sin aktivitet ned til det nevnte området. Konserten med Government som skulle være i etterkant av lagpresentasjonen onsdag ettermiddag er nå flyttet til å bli en del av folkefesten etter at rittet er over.