Fødeavdelingen åpner igjen - var ikke smittet likevel

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
22.03.2020 09:10 - OPPDATERT 22.03.2020 20:04

Sykehusansatt avga prøve som ga feil svar – er ikke smittet av koronaviruset.

– Torsdag 19. mars stengte Helgelandssykehuset fødeavdelingen i Mo i Rana umiddelbart da en av de ansatte testet positivt på covid-19. Nå viser det seg at vedkommende ikke er smittet likevel, skriver Helgelandssykehuset i en pressemelding.

Helgelandssykehuset ble lørdag kveld informert av kommuneoverlegen i Rana om at den første prøven som ble tatt viste et såkalt falsk positivt prøvesvar. Vedkommende ble testet på nytt, og prøvesvaret var negativt. 

Fødeavdelingen ved sykehuset på Mo kan dermed åpne igjen i morgen, mandag 23. mars kl. 08:00.

– Dette er en gledelig nyhet for den aktuelle ansatte, for Helgelandssykehuset og for de gravide i sykehusets nedslagsfelt og deres familier. Den midlertidige stengningen av fødeavdelingen var samtidig en god test på beredskapen og på det gode samarbeidet mellom fødeavdelingene i Helgelandssykehuset, sier administrerende direktør Hulda Gunnlaugsdottir. 

Alle pasienter og ansatte som ble satt i karantene som følge av dette blir kontaktet av Helgelandssykehuset. Totalt hadde Helgelandssykehuset 222 ansatte (hele Helgeland) per lørdag kveld.  

– Onsdag denne uken fikk Rana kommune beskjed fra Mikrobiologisk laboratorium i Tromsø (UNN) om at en person i Rana hadde testet positivt på covid-19. Dette var det andre påviste koronasmittede tilfellet i Rana.

Fredag ga Mikrobiologisk laboratorium kommunen tilbakemelding om at det siste tilfellet kunne være et såkalt falsk positivt prøvesvar. Det vil si at vedkommende har testet positivt uten å være syk. Etter anbefalinger fra UNN ble vedkommende testet på nytt. Lørdag kveld fikk kommunen svar på analysene, som bekrefter at testen var negativ, skriver Rana kommune i en pressemelding. 

Personen som ble testet og Helgelandssykehuset ble i går kveld informert om dette.

Status for antall testede i Rana er per søndag 22. mars 203 personer. Så langt har vi mottatt 62 svar. Det betyr at vi på nåværende tidspunkt kun har ett bekreftet tilfelle av covid-19. Smittekjeden rundt dette ene tilfellet er avklart.

----------

LES OGSÅ:

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.