Hanne Davidsen leder for Indre Helgeland regionråd, leder av Helgeland regionråd, John Erik Johansen, leder for Sør-Helgeland regionråd, Britt Helstad, varaordfører i Vefsn Åshild Pettersen og sekretariatsleder Arne Langset besøkte Nordlandsbenken på Stortinget denne uka. Foto: Privat

– Føler vi fikk forståelse for våre kompetansebehov

Skrevet av Pål Leknes Hanssen
23.05.2019 16:00 - OPPDATERT 24.05.2019 10:01

Regionrådene på Helgeland er fornøyd etter møte med Nordlandsbenken på Stortinget.

Tirsdag var Hanne Davidsen leder for Indre Helgeland regionråd, leder av Helgeland regionråd, John Erik Johansen, leder for Sør-Helgeland regionråd, Britt Helstad, varaordfører i Vefsn Åshild Pettersen og sekretariatsleder Arne Langset, på møte med stortingspolitikere fra Nordland.

– Vi har diskutert viktigheten av å bevare utdanningstilbudene her på Helgeland. Vårt budskap var at vi er avhengige av å kunne rekruttere fagfolk lokalt. Jeg opplever vel at representantene i stor grad er enige med oss og ser vårt behov for kompetanse i regionen, sier Åshild Pettersen.

– Det var god samtaler og et godt møte, hvor vi fikk lagt fram vår situasjon og drøftet ulike utfordringer vi har med prosessen rundt Nord Universitet, sier Hanne Davidsen.

De tre regionrådene på Helgeland er helt klare på at Nesna og Sandnessjøen må bestå som campus og studiested.

– Vi opplevde å bli møtt med forståelse og at vi fikk positive tilbakemeldinger, fortsetter hun.

Forslag om kutt i høyere utdanning på Helgeland har fått stor oppmerksomhet og flere kommuner har allerede uttalt seg svært kritisk til forslaget.

– Jeg er mer optimistisk nå enn tidligere, sier Davidsen. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.