Rune Devig Andreassen bekrefter at REDE Cup er avlyst. Foto: Roger Marthinsen

Følger kommuneoverlegens råd – flere store arrangement avlyses

Skrevet av Roger Marthinsen
02.11.2020 16:13 - OPPDATERT 02.11.2020 20:15

To av de største idrettsarrangementene og offisiell åpningen av Newton-rom er avlyst.

Kommuneoverlege Frode Berg anbefalte i ettermiddag at alle arrangement og all organisert aktivitet, avlyses. I første omgang gjelder anbefalingen for denne uken, men Berg sa på en pressekonferanse i ettermiddag at han ikke utelukker at denne anbefalingen vil bli tidsmessig forlenget. 

Arrangørene bak Haaland cup og REDE Cup tok umiddelbart konsekvensen av anbefalingen, med bakgrunn i korona-utbruddet i Rana.

– Haaland Cup avlyses dessverre som følge av korona-situasjonen, sier Tor-Arne Nordvik i arrangementskomitéen for Haaland cup. Dette arrangementet skulle etter planen arrangeres for 31. gang, kommende helg.

Selv om kommuneoverlege Bergs anbefaling inntil videre strakk seg ut inneværende uke, har Rana Fotballklubb besluttet å avlyse REDE Cup. 

– Det er med tungt hjerte at vi må meddele at Rana FK dessverre innstiller årets planlagte Rede Cup. Dette på bakgrunn av den usikre situasjon rundt covid-19-smitte. Vi beklager at cupen ikke kan arrangeres i år, men lover at neste år skal bli den beste turneringen hittil, sier daglig leder i Rana FK, Rune Devig Andreassen. 

Denne turneringen, som hadde 79 lag påmeldt, skulle etter planen arrangeres i fotballhallen på Sagbakken helga 13.-15. november. 

Allerede kommende onsdag skulle det arrangeres offisiell åpning av Newton-rommet hos Vitensenter Nordland. Dette arrangementet er nå avlyst.

– Kommuneoverlegen i Rana kommune anbefaler i dag at alle organiserte aktiviteter og arrangementer avlyses fra og med 2.11 og ut uken. Åpning av Newton Rana 4. november blir derfor avlyst, sier Vitensenter Nordlands Torbjørn Aag.

– Til orientering har vi tatt Newton-rommet i bruk og har fått på plass et godt team med Newton-pedagoger, i samarbeid mellom Rana kommune og Vitensenter Nordland, sier Aag, som har følgende oppfordring til folk:

[annonse]
– Fatt godt mot – og hold avstand.

Planlagt åpning av Vitensenter Nordland er satt til mars 2021.

----------

LES OGSÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.