– Udemokratisk og uberettiget, skriver Stålkam-ledelsen om det vedtaket som flertallet av klubbens egne medlemmer fattet under det ekstraordinære årsmøtet for knappe tre år siden. Foto: Roger Marthinsen

"Forbudet ble ansett som udemokratisk og uberettiget"

Skrevet av Kenneth Eliassen, Leder IL Stålkameratene Hovedlag
29.09.2020 22:04 - OPPDATERT 30.09.2020 06:02

– Stålkameratene applauderer jobben Rana FK gjør for barna, og presiserer at vi på ingen måte kommer til å stå i veien for dette tilbudet. Intensjonene om vår fotballaktivitet omfatter ikke barn, skriver Stålkam-leder Kenneth Eliassen.

Med bakgrunn i årsmøte 23/09-2020, ønsker Stålkameratene å komme med en redegjørelse og vi ønsker også å komme med en oppklaring i det som synes å være misforståelser tilknyttet vedtaket som omhandlet oppheving av fotballrestriksjoner så lenge Rana FK eksisterer, som stammer fra ekstraordinært årsmøte i 2017.

IL Stålkameratene er et fleridrettslag. Som i alle idrettslag er også Stålkameratene opptatt av både medlemsvekst, engasjement og aktivitet. Vi har nylig, med bakgrunn i engasjerte voksne og barn/ ungdommer, reetablert en svært positiv friidrettssatsing i klubben og vi ønsker alle velkommen. Videre har vi tilbud for både Judo- og ski- interesserte.

Stålkameratene er eier av den eneste fullskala fotballhall i kommunen. Dette er vi svært stolte av og vi fremhever ved hver anledning det enorme dugnadsarbeid som har blitt gjort for å realisere prosjektet. Vi er svært tilfredse med å kunne tilby et fullverdig fotballtilbud i også våre mørkeste og kaldeste måneder.

Når det gjelder fotball i Stålkameratene, er det et behov for å presisere enkelte ting. Bla. hvilke intensjoner som ligger bak årsmøtevedtaket forrige onsdag. Det må først og fremst sies at å ha et vedtak hengende over et idrettslag som omhandler forbud mot å bedrive en enkelt aktivitet, har medført stor frustrasjon blant medlemmer i Stålkameratene. Forbudet ble ansett som udemokratisk og uberettiget. Vi er av den oppfatning at fotball i Mo IL og i Stålkameratene ikke burde virke undergravende på Rana FK, all den tid Rana FK stiller et profesjonalisert tilbud til de spillere som måtte føle seg klare for en høyere satsning.

Vi kjenner til at mange ungdommer og voksne ikke fant sitt tilbud i nettopp Rana FK. Noen av disse søkte tilbud i bydelsklubber, mens andre rett og slett har sluttet å spille fotball. Stålkameratene ønsker å være en bidragsyter for disse. Vi ønsker også å være et lavterskeltilbud for de som ellers måtte ønske å spille fotball men som kanskje kvier seg litt for å gå i gang.

Stålkameratene applauderer jobben Rana FK gjør for barna, og presiserer at vi på ingen måte kommer til å stå i veien for dette tilbudet. Intensjonene om vår fotballaktivitet omfatter ikke barn.

Videre er vi veldig interesserte i å kunne tilby også andre idrettsgrener og aktiviteter et hjem, og oppfordrer til å ta kontakt hvis akkurat du går rundt med et ønske om å kunne starte noe som kanskje mangler i Rana pr. i dag. Vi kan ikke garantere vår kunnskap i alt, men vi kan garantere hjelp og støtte i organisering, strukturering og utvikling.
 
Sportslig hilsen
IL Stålkameratene
 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.