Illustrasjon: Bodø kommune

Forbyr fyring med fossil olje fra 2020

Skrevet av Redaksjonen
15.05.2019 17:00 - OPPDATERT 15.05.2019 19:30

Varmer du opp huset eller hytta med fossil olje? Fra neste år må du finne en annen varmekilde.

Regjeringen har besluttet å forby fyring med fossil olje fra 2020. Fyrer du med fossil olje, må du altså finne alternativ oppvarming.

 Fyring med fossil olje blir forbudt fra 2020. Dette for å redusere klimagassutslippene.

Du kan søke støtte til en ny varmeløsning når du fjerner oljefyr og oljetank.

Fra 1. juni reduseres maksstøtten til ulike varmeløsninger. Støtten avvikles når forbudet trer i kraft i 2020.

I 2019 gir ENOVA økonomisk støtte til dem som bytter ut oljefyren med en væske-til-vann-varmepumpe, luft-til-vann-varmepumpe, biokjel, bio-ovn med vannkappe eller fjernvarme.

Har du oljekamin, kan du få støtte hvis du erstatter den med en rentbrennende vedovn, pelletskamin eller luft-til-luft-varmepumpe. Maksstøtten for varmepumper og biokjel reduseres fra 1. juni, og når forbudet trer i kraft i 2020 avsluttes støtten til oljeutfasing helt.

Lekkasje fra nedgravde oljetanker er en av de største forurensningskildene til grunnvann og vassdrag. Miljødirektoratet har vedtatt «forskrift om tiltak for å motvirke fare for forurensning». Målet med forskriften er å hindre forurensning fra nedgravde oljetanker.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.