Foto: Roger Marthinsen

Foreløpig ikke aktuelt med lokale tiltak: –⁠ Kan endre seg på kort varsel

Ber folk følge de generelle smittevernrådene og nasjonale anbefalingene.

Omikron-varianten av korona er ikke påvist i Rana kommune så langt. Nasjonalt har smittespredningen av omikron skapt uto, og det er antydet at det kan komme nye nasjonale tiltak i løpet av uka.

– Kommunen følger nøye med på de anbefalinger og retningslinjer som Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet legger frem, og vil fortløpende gi informasjon til befolkningen om hvilke vurderinger og anbefalinger som kan være aktuelle å innføre lokalt, melder Rana kommune i en pressemelding.

– Rana kommune ber innbyggerne følge de generelle smittevernrådene og nasjonale anbefalingene. Foreløpig er det ikke aktuelt å sette inn lokale tiltak i Rana Kommune, men dette kan endre seg på kort varsel, sier kommuneoverlege Frode Berg i pressemeldingen.

Smittesituasjonen i Rana er i øyeblikket stabil, med forholdsvis lave smittetall sammenlignet med flere kommuner i Nordland.

16 personer testet positivt på korona i Rana kommune i forrige uke. Av disse er det én person der smittekilden er ukjent.

De siste ti ukene har Rana hatt mellom fire og 22 smittede personer ukentlig. 

Helgelandssykehuset har i øyeblikket to pasienter som er innlagt med koronasmitte.

Anbefalingene til innbyggerne er følgende:

  • Er du syk – hold deg hjemme
  • Ha lav terskel for å teste deg. Dette gjelder også for vaksinerte og beskyttede
  • Ha god hoste- og håndhygiene
  • Gå i isolasjon hvis du er smittet
  • Vaksiner deg
Du får utlevert gratis testutstyr ved drop-in på testklinikken på Selfors. Testklinikken er åpen hver dag mellom klokken 17:00-20:00. Dette gjelder også lørdag og søndag.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Har du symptomer på sykdom, er nærkontakt eller har testet positivt, finner du informasjon om hva du bør gjøre på Rana kommune sine hjemmesider.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.