Foto: Sonja Balci/OsloMet

Forfatter Bjørn Westlie kommer til Nordland Teater

Av Redaksjonen
15.05.2018 15:10 - OPPDATERT 15.05.2018 18:44

Foredragsholderen vil fortelle om hvorfor fangeleirene langs Nordlandsbanen ble etablert, hvordan fangene hadde det og hvordan det gikk med dem overlevende og overgripere etter krigen.

Bjørn Westlie som i dag er Førstelektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus har jobbet som journalist i over 30 år. Først i Klassekampen (1977-1982) og senere blant annet i Dagens Næringsliv (1987-2012). Han har vunnet Brageprisen for boken Fars Krig (2008) og skrev i 2015 boken Fangene som forsvant. Slavearbeiderne på Nordlandsbanen.

Regissør Terje Skonseng Naudeer som skal holde foredraget Westlie skriver på de øvrige forestillingene er svært godt fornøyd:

– Det er fantastisk at Bjørn Westlie har sagt ja til å komme til Nordland Teater og bidra til å lage en så flott ramme rundt forestillingen vi jobber med, sier Naudeer.

Etter foredraget blir det en liten pause hvor publikum kan se den unike utstillingen som er laget i forbindelse med forestillingen og som vises frem i Teaterkafeen.

– Sammen med en ny utstilling vil foredraget til Bjørn Westlie gi en fin ramme rundt forestillingen. SONA/ZONA omhandler en viktig epoke i norsk historie og det er alvorlige temaer som tas opp. Da er det fint å kunne ta historien på alvor og å presentere med ulike uttrykk, avslutter Naudeer.

(pressemelding)

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.