Jevgenijs Sazonovs går til IK Junkeren, og dermed må Rana FK i høst klare seg uten både Sazonovs og sin langtidsskadde lagkaptein Niklas Bakksjø (t.h.). Foto: Roger Marthinsen

Går fra Rana FK til Junkeren

Skrevet av Roger Marthinsen
12.08.2019 15:55 - OPPDATERT 12.08.2019 20:31

Jevgenijs Sazonovs forlater opprykksjagende Rana FK etter en halv sesong.

Rana FKs keeper Jevgenijs Sazonovs har spilt sin siste kamp for Rana FK og er klar for 3. divisjonsklubben IK Junkeren. 

Sazonovs, som kom til Rana FK foran inneværende sesong, ga beskjed om at han ønsket et klubbskifte, rett før Rana FKs treningsleir i Latvia. Han har oppholdt seg i Bodø og trent med Junkeren de siste dagene.

Overgangen fra Rana FK til Junkeren ble  endelig avklart i et møte mellom klubbene, nå i ettermiddag. 

– Vår keeper Jev ønsker å vise seg frem i en høyere divisjon, og kommer til å spille for Junkeren denne høsten. Han står derfor ikke for oss på førstkommende onsdag mot Sandnessjøen. Vi ønsker han lykke til og takker for innsatsen hans i Rana FK, heter det i en uttalelse fra Rana FK.

For Rana FK-trener Tore Arne Jakobsen er det skuffende at Sazonovs har valgt å forlate klubben, rett foran en høstsesong der Rana-klubben jakter opprykk til 3. divisjon.

– Vi mister en dedikert keeper, en keepertrener og vår fysiske trener, så det er klart at dette er skuffende. Jeg hadde håpet han skulle være med oss hele veien, men han har tatt sitt valg og jeg ønsker han selvsagt lykke til videre, sier Jakobsen.

Med Jevgenijs klar for Junkeren, kan det bli 15 år gamle Aron Gullfjell som må overta keeperplassen i onsdagens bortekamp mot Sandnessjøen.

– I utgangspunktet så vil jeg at Tom-Stian Andersen skal bli vår førstekeeper nå. Men han er ikke tilgjengelig til onsdagens kamp, og da har vi i utgangspunktet bare Aron tilgjengelig, sier Jakobsen.

Rana FK-treneren utelukker ikke at tapet av Sazonovs vil gjøre det nødvendig å hente inn en ny keeper utenfra. I den sammenheng er Hemnes ILs Joakim Akselsen, som storspilte mot Rana FK da lagene møttes på Hemnesberget tidligere i sommer, en keeper Rana FKs trenere har merket seg. 

[annonse]
– Vi skal uansett klare opprykk, erklærer en kamplysten Rana FK-trener Tore Arne Jakobsen. 

Mens det er klart at Jevgenij Sazonovs blir Junkeren-spiller, er det også klart at Thomas Grønning og Sebastian Reinke Kristensen blir å spille minst én kamp til for Rana FK, før de slutter seg til Ranheim og klubbens rekruttlag. 

– De skal spille for oss mot Sandnessjøen onsdag, og kanskje en kamp til, sier trener Tore Arne Jakobsen. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.