Rana Gruber, her ved Vegard Nerdal, Erlend Høyen og Gunnar Moe, kunne i dag presentere selskapets første kvartalsresultat etter at man ble opptatt på Oslo Børs hovedliste.

Første resultat etter at selskapet havnet på hovedlista: Kostnadskrevende kvartal, bunnsolid resultat

Høye engangskostnader til tross; Rana Gruber leverte tre-sifret millionoverskudd første kvartal.

Rana Gruber oppnådde en omsetning på 515,7 millioner kroner i første kvartal. Justert nettoresultat for kvartalet ble 110,8 millioner kroner. Utbyttet er satt til 2,09 kroner per aksje.

Dette melder selskapet i en pressemelding, i forbindelse med at det i morges gikk ut børsmelding på Oslo Børs hovedbørs, om kvartalsresultatet.

– Vi oppnådde solide inntekter, men hadde samtidig høye kostnader i årets tre første måneder. En stor del av kostnadsøkningene er knyttet til vårt bidrag til den nye flyplassen i Mo i Rana, samt prosessen frem mot opplistingen til hovedlisten på Oslo Børs. Begge disse er engangskostnader, sier administrerende direktør i Rana Gruber Gunnar Moe.

Produksjonen av jernmalmkonsentrat utgjorde 406.000 tonn i kvartalet. Dette  er på linje med den planlagte produksjonen.

Selskapet arbeider fortsatt med å nå målet om å ha en CO2-fri produksjon innen utgangen av 2025. Det samme gjelder det strategiske målet om å levere hematitt med et gjennomsnittlig jerninnhold på 65 prosent – opp fra dagens gjennomsnitt på 63 prosent.

Rana Gruber ble tatt opp til notering på hovedlisten ved Oslo Børs den 28. mars etter tidligere å ha vært notert på Euronext Growth siden 26. februar 2021. I forbindelse med opplistingen ble selskapets regnskap oppgradert til IFRS-standarden.

Saken fortsetter under annonsen.