Sveiser André Johansen sammen med daglig leder i Momek Services, Alexander Johansen foran det nye sveisesystemet, som i dag ble tildelt nyskapningsprisen under Gallaria. Foto: Ann Kristin Kjærnli

– Førsteklasses innovasjon!

Skrevet av Roger Marthinsen
24.01.2020 12:07 - OPPDATERT 24.01.2020 14:44

Momek mottok nyskaperpris, for sveiseroboten Momek WelderMate.

Momek Group har i dag mottatt Årets Nyskaper-prisen for sin storsatsing med sveiseroboten Momek WelderMate

Om vinneren av Årets Nyskaper sier juryen: 

"Den innovative sveiseroboten Momek WelderMate ble lansert i høst og er utviklet for smelteverk over hele verden. Ved å utfordre etablerte metoder har de skapt en robot som vil overta jobben som industrisveisere i generasjoner har utført under svært tøffe arbeidsforhold. Hvor mennesker ikke bør oppholde seg, med høy temperatur og røykgass. 

Roboten er bra for helsa til de ansatte, for produktiviteten og presisjonen. Førsteklasses innovasjon!"

Momeks representanter på scenen for å motta nyskaperprisen. Foto: Kjersti Krutnes

I tillegg til Momek Group som vinner var Visit Plura og Til Elise fra Marius nominert i denne kategorien. 

Om Visit Plura sier juryen: "Visit Plura dykkersenter tilbyr unike naturopplevelser i og rundt Nord-Europas største vannfylte grotte. Det fantastiske arktiske landskapet og de dedikerte gründerne tiltrekker seg dykkere fra hele verden. Med aktiviteter basert på det naturen har å by på, både over og under vann. Og i fjor satte de verdensrekord med sitt grottebryllup. Kreativt. Modig. Nytenkende."

Til Elise fra Marius var nominert til nyskaperprisen og vant prisen for beste logo og visuelle profil, under fjorårets Gallaria. Om denne populære restauranten og destinasjonen i Utskarpen sier juryen denne gang: "Til Elise Fra Marius ble nominert til årets nyskaperpris i fjor. Og i år. Det er fordi de legger lista stadig høyere med sin gourmetrestaurant i Utskarpen. Her lyser det av gode matopplevelser og kreativ tenking. Nært råvarene og nært naturen, og helt kompromissløs på at konseptet hører til på bygda. Sentrale ingredienser i suksessoppskriften er matkompetanse i verdensklasse, krydret med vennlighet og personlig tilstedeværelse. Grønt, lokalt og sesongbasert."

Årets Nyskaper-prisen ble delt ut under fag-seansen av dagens Gallaria, i Meyergården Spektrum.

[annonse]
Resten av prisene – beste kampanje, logo og visuell profil, beste publikasjon, beste web-side, åpen klasse, årets bedrift og årets Rana-ambassadør – deles ut under fest-delen av Gallaria 2020, på Scandic Meyergården i kveld.

----------

Les også:

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.