Foto: Kristian Rødvand

Forventer at flere må tilbringe deler av julen i karantene

– Vi forventer at 40-60 personer vil teste positivt i løpet av uken, og at flere vil havne i smittekarantene, sier kommuneoverlegen. Her finner du rådene du bør følge og korona-åpningstidene for juleuka.

Rana går inn i julehøytiden med moderat smittetrykk. Antall smittede så langt denne uken ligger på samme nivå som forrige uke. Kommuneoverlege i Rana, Frode Berg, venter imidlertid at flere vil teste positivt i dagene som kommer, og dermed vil måtte tilbringe julen i korona-isolasjon mens nærkontakter 

– Vi forventer at 40-60 personer vil teste positivt i løpet av uken, og at flere vil havne i smittekarantene, sier Berg, og understreker: 

– Det er viktig at man etter beste evne følger de råd og anbefalinger som gjelder. Begrens antall nærkontakter og hold deg hjemme om du har symptomer!

Det er nå mulig å teste seg ut av karantene med hjemmetest. Smittekarantene kan tidligst avsluttes når du har fått negativt svar på prøve tatt tidligst syv døgn etter siste kontakt med den smittede.

Dersom du er i karantene og trenger informasjon om hvilke regler som gjelder kan du gå inn på Rana kommune sine hjemmesider for å finne utfyllende informasjon. Her finner du også informasjon om testkrav for smittekarantenefritak i arbeidstiden (kun mulig for nærkontakter som ikke er i samme husstand som den smittede), testkrav for personer som har fått tre doser koronavaksine, og for personer i samfunnskritiske funksjoner.

Du finner det også rådene og reglene for karantene og isolasjon, i denne artikkelen som Rana No publiserte nylig

Testklinikken på Selfors har åpningstid klokken 15:30-21:30 i romjulen. På julaften og nyttårsaften er åpningstiden klokken 10:30-13:00. 1. juledag og 1. nyttårsdag er testklinikken stengt.

Smittesporingsteamet vil være i beredskap alle dager i julen. Kjernetid for smittesporing er klokken 10:00-14:00. Ved et større utbrudd vil smittesporing også skje utenom kjernetiden.

I romjula er koronatelefonen åpen klokken 10:00-12:00. Julaften og nyttårsaften er telefonen stengt.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Du finner svar på det aller meste på helsenorge.no eller kommunens hjemmeside. Man kan også kontakte den nasjonale koronatelefonen på telefonnummer 815-55015.

Skal du til Sverige så finner du informasjon om krav ved innreise til Sverige her

– Rana kommune må prioritere å bruke testkapasiteten til personer med symptomer og personer som er nærkontakter. Testing og dokumentasjon for å møte innreisekrav til andre land, inkludert Sverige, tilbys ikke av kommunen, påpeker kommuneoverlege Frode Berg.

-----

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.