Fosterhjemmet i Rana står klart, men å få denne pusen fra Vega har vist seg å være en nøtt

Skrevet av Hedda Hiller
27.10.2020 17:00 - OPPDATERT 27.10.2020 19:30

Dyrebeskyttelsen Norge Mo i Rana ber om hjelp.

Dyrebeskyttelsen Norge Mo i Rana har engasjert seg sterkt for en ung villkatt på Vega, som mest sannsynlig har gått ute siden den ble født. Katten har de siste månedene vært matet av en dame på Vega, som har satt skål til katten og et hus med varme tepper på trappen. 

Det er allikevel et sterkt ønske fra Dyrebeskyttelsen å få katten til sitt nye fosterhjem i Rana før vinteren setter inn for fullt.

– Det blir bare kjøligere og kjøligere, og det er ikke bra for katten å skulle gå ute lenger enn den allerede har gjort, men vi har ennå ikke funnet noen som kan hjelpe oss, sier Mette Jakobsen i Dyrebeskyttelsen Norge Mo i Rana. 

Dyrebeskyttelsen har delt innlegget om den unge katten på alle sine sider og videre i andre grupper på Facebook, men står fortsatt fast. De trenger å få lånt en felle til å fange inn katten, og de trenger noen som kan ha med seg katten fra Vega til Rana. Dyrebeskyttelsen i Rana har også to feller stående på SHMIL i Mosjøen, som kan bringes til Vega. 

– Hun som mater katten nå, sier at hun tror det skal være en grei sak å få den i fellen, fordi den begynner å bli vant til å være på verandaen hennes. Vi har fått flere tilbakemeldinger på at katten er for sky til å fanges inn, men det stemmer absolutt ikke. Vi har hatt katter som har vært langt mindre vant til folk enn dette, som har blitt gode familiekatter. For eksempel har den første katten som ble fanget inn på SHMIL i Mosjøen i vår nå fått et fast hjem, som den flytter inn i om noen dager, etter å ha gått ute hele livet. Det er med andre ord mulig for alle, sier Jakobsen. 

– Vi vil redde så mange vi kan, og fosterhjemmet står klart til å ta i mot det vi tror er ei pusi på grunn av størrelsen. Vi har konferert med veterinær, som er tydelig på at det absolutter håp om katten er frisk. Hun som har matet katten, har virkelig kjempet for den, og vi håper noen vil gi også denne pusen en sjanse, sier Mette Jakobsen. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.