Fra og med i dag kan du forhåndsstemme. Foto: Roger Marthinsen

Fra i dag kan du forhåndsstemme

Skrevet av Roger Marthinsen, Ann Kristin Kjærnli
12.08.2019 15:06 - OPPDATERT 12.08.2019 17:02

Nå er det mulig å forhåndsstemme til høstens kommune- og fylkestingsvalg.

I Norge er det mulig å forhåndsstemme hele seks uker før selve valgdagen. Det er blant de lengste forhåndsstemmeperiodene som finnes.

I denne perioden kan du stemme i det forhåndsstemmelokalet du måtte ønske i hele landet. Det er viktig å huske på at det ikke er mulig å angre på sin stemmegivning i Norge. Det betyr at dersom du forhåndsstemmer, så kan du ikke stemme på nytt, heller ikke på valgdagen.

Det er kommunen som tar imot forhåndsstemmer. Kommunen bestemmer når og hvor det er mulig å forhåndsstemme, og informerer sine velgere om dette. Kommunen er lovpålagt å ta imot forhåndsstemmer på helse- og omsorgsinstitusjoner.

Lurer du på hvor valglokalene er? Eller hva som er åpningstiden? Alle forhåndsstemme- og valglokaler med åpningstider på valglokaler.no.

I Rana er det mange muligheter for forhåndsstemming. Her er det mulig å forhåndsstemme ved kommunens servicetorg på rådhuset fra og med i dag, og frem til og med 6. september.

I tillegg på servicetorget legges det opp til at man kan forhåndsstemme også andre steder i kommunen, på konkrete datoer:

Ved Storforshei barne- og ungdomsskole er det mulig å forhåndsstemme onsdag 28. august fra klokken 15.00 - 18.00, ved Utskarpen skole kan du forhåndsstemme onsdag 4. september fra klokken 15.00 - 18.00, mens det blir mulighet for å forhåndsstemme ved Polarsirkelen videregående skole torsdag den 29. august fra klokken 10.00-14.00.

Det er også mulig å forhåndsstemme ved en rekke institusjoner, mer informasjon finner du på Rana kommunes hjemmesider.

I Lurøy kan du forhåndsstemme fra og med i dag til og med 6. september, på rådhuset på Onøy. I tillegg mottas forhåndsstemmer ved kommunens omsorgssentra, i avgrensede tidsrom.

[annonse]
 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.