Snøen fortsetter å dale ned... Foto: Sondre Skjelvik

"Fra nå av skal jeg møte snøen med sinne. Med raseri skal den drives vekk!"

Skrevet av Daniel Bjarmann-Simonsen
13.05.2020 13:07

I dag skjedde det. Igjen. Sykkelen måtte stå. Igjen. Snøen lå. Igjen. Jeg kunne velge å gå. Det ble bilen. Igjen.

Jeg startet motoren. Jeg vet jeg ikke burde det. Hverken lokalmiljøet eller klima har godt av det, men noe i meg ulmet. Noe eksplosivt. Noe som hadde lagt der en stund. Som bare ventet på å komme frem. Fra under dekket av et selvpålagt slør av anstendighet. Noe som antagelig kunne skade klima og miljøet, langt mer. Hvordan vet jeg ikke. Men for å være på den trygge siden, lot jeg motoren summe og gå. På med varmen. I vinduene. Foran og bak. I setet. I rattet. Komfort gikk foran i dag. Det måtte det. Hvis ikke, ville jeg ikke kunne kontrollere det. Det som ulmet. 

Nitidig børstet jeg snø av taket på bilen. Igjen. Laget av himmeldun var av en slik tykkelse at det kunne bli en politisak. Det måtte vekk. Vinduer i alle himmelretninger lot snø falle til bakken. Se her ja, is på frontruta. Frem med skrapa. Lyden skjærer i våryre ører.

Bilen knaser mot en snø og iskledt asfalt, i det jeg trår gasspedalen forsiktig ned. Viktig å ikke spinne. Piggene er jo ute. Jeg ser mot skyene. Det er alltid litt blått mellom bygene. Jeg tenker tilbake på da jeg i vinter fryktet at påsken ikke ville bære nok snø, til at jeg kunne spenne på meg skiene. Et lite smil prøver å trenge seg frem. Jeg undertrykker det. Stenansikt er min nye maske.

Ingen flere morsomheter om snøen fremover. Ingen flere snaps av snøfall. Bilder hvor jeg i et desperat forsøk på egenterapi, legger på en eller annen lettbent og tåpelig kommentar, som undertrykker mitt ulmende indre. Fra nå av skal jeg møte snøen med sinne. Det er det eneste språket den forstår. Med raseri skal den drives vekk. Den skal lære at nå er det alvor. Men mest av alt nok.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.