Silje Tamara Rojas Røsvassbukt er nyansatt som journalist i Rana No. Foto: Roger Marthinsen

Fra TV2
til Rana No

Skrevet av Hedda Hiller
15.10.2018 19:30 - OPPDATERT 19.10.2018 16:03

Rana Nos nye journalist Silje-Tamara Rojas Røsvassbukt (29) er klar på at hun tror det er minst like utfordrende å jobbe i en liten redaksjon i ei lokalavis, som i et stort landsdekkende mediehus.

Silje-Tamara Rojas Røsvassbukt startet i dag i sin nye jobb som journalist hos Rana No. Røsvassbukt kommer fra TV2, der hun det siste året har jobbet som reporter for TV2 Nyhetene i Bergen.

Nå gleder hun seg til å ta fatt på nye oppgaver i en liten og forholdsvis nyoppstartet redaksjon. 

– Jeg har vært i en stor og mektig redaksjon, hvor jeg har fått reist mye og hatt stor innvirkning. TV2 er opptatt av å jobbe fra den berørtes perspektiv, nedenfra og opp, og det er en holdning jeg kommer til å ta med meg videre til min nye jobb i Rana No, sier Røsvassbukt. 

GLAD FOR Å VÆRE TILBAKE

Silje-Tamara Rojas Røsvassbukt har en bachelor i journalistikk fra Høgskolen i Volda. Før hun begynte i TV2 har hun også jobbet som nettjournalist i Amnesty International, samt hatt sommervikariat i Rana Blad.

I utgangspunktet hadde ikke 29-åringen noen planer om å flytte hjem til Rana. Det forandret seg da hun ble kontaktet av Rana No. 

– Jeg var hjemme på ferie da jeg ble ringt opp, og tilbudet om å jobbe for Rana No var så spennende at jeg ikke kunne si nei til det. Det var overhodet ikke planlagt at det skulle bli slik, men jeg er veldig glad for det. Jeg gleder meg veldig til å bruke det jeg har lært i TV2, lokalt. Det blir godt å komme litt ned på jorda, og tilbake til den grasrota lokaljournalistikken og den skrivende journalistikken er, sier hun.

Røsvassbukt har ikke bodd hjemme i Rana på 13 år, og ser nå frem til å bli kjent med nærmiljøet på nytt. 

– Jeg har savnet folkene som bor i Rana og nærheten til familien. Det blir også godt å bo tett på naturen her, som jeg er en storforbruker av.

SKAL FORMIDLE FOLKETS SAK

Hun er spent på hvordan samfunnet kommer til å ta i mot både henne og hennes journalistikk.

– Jeg er opptatt av kritisk tenking og at vi skal utføre vårt samfunnsoppdrag. Det blir stadig vanskeligere å få folk til å benytte seg av den skrevne journalistikken når de skal tilegne seg informasjon, derfor er det viktig at vi griper i det som påvirker leserne.

Røsvassbukt trekker frem presseetikken som det fremste verktøyet for navigere i mediehverdagen, enten det dreier seg om politikk eller de nære historiene. 

– Vi skal formidle folkets sak, vi skal formidle fakta - og vi skal formidle de unike historiene på Helgeland, sier Røsvassbukt.

FLERMEDIAL KOMPETANSE

– De tanker og visjoner som Silje-Tamara har om journalistikk og hennes ambisjoner på vegne av faget, er svært forenelig med den retningen vi ønsker å videreutvikle Rana No, sier redaktør Roger Marthinsen, som ikke legger skjul på at han ble svært glad da Røsvassbukt sa ja til å bli en del av Rana No.

– Å få inn en medarbeider med flermedial erfaring fra et riksdekkende medium, det vil tilføre oss nye idéer, ny kompetanse, nye perspektiv og enda mer energi, slik at vi kan utvikle og bygge Rana No videre, sier Marthinsen. 

– ER HER FOR LESEREN

Silje-Tamara Rojas Røsvassbukt har forøvrig en en klar melding til Rana Nos lesere. 

– Jeg oppfordrer publikum til å å stille opp, og ta det de er opptatt av med inn til vår redaksjon. Vi er her for dere! Så håper jeg at jeg kan bidra med nye tanker og ny luft inn i hvordan ting blir fortalt, sier Røsvassbukt.

– Jeg er klar for nye utfordringer, og det å være lokaljournalist er svært utfordrende. Det er nok lett å tro at de ypperste innen journalistikken sitter på toppen i de store landsdekkende redaksjonene, men slik er det nødvendigvis ikke. Jeg tror at det å få jobbe i en liten og nær redaksjon vil gjøre meg til en bedre journalist. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.