Aleksander Fjeld Andersen, Fredrik Gjesbakk og Sindre Pettersen leverte en solid start på årets IBU-cup, med 3., 4. og 6. plass på dagens sprint. Foto: Harri Luchsinger / Norges Skiskytterforbund

Fredrik nær pallen i sesongstarten

Skrevet av Roger Marthinsen
28.11.2019 16:55

Gjesbakk åpnet IBU-cupen med 4. plass.

Fredrik Gjesbakk lå an til medalje på dagens sprint på Sjusjøen, men endte på en 4. plass, 55 sekunder bak vinner Lucas Fratzscher fra Tyskland.

Inn til siste skyting hadde B&Y-løperen én strafferunde i beina etter liggende skyting, og var da med i gullkampen. På siste skytinga ble det imidlertid tre bom, og dermed var medaljesjansen spolert for 27-åringen.

Aleksander Fjeld Andersen ble beste nordmann på herresprinten, med tredjeplass. Han var drøyt halvminuttet foran Fredrik, som ble nest beste nordmann på en dag der man finner fire norske utøvere blant de ti beste. Det er utviklingssjefen i Norges Skiskytterforbund, Harri Luchsinger, meget fornøyd med.

– De norske holdt høy moral og gikk raskt, tross en del bom. Sisterunden var imponerende av mange, og det er meget bra med fire gutter blant topp ti i dag, sier Luchsinger.

Dameklassen ble vunnet av Karoline Erdal (Førde IL). 

Lørdag fortsetter IBU-cupen med nok en sprint, før runden avsluttes med  på søndag med jaktstart.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.