Foto: Vegard Breie

Fredrik nær topp 10

Skrevet av Roger Marthinsen
16.11.2019 13:07 - OPPDATERT 16.11.2019 14:50

Gjesbakk viste at han kommer til å kjempe om verdenscup-starter denne sesongen.

Fredrik Gjesbakk endte på en 16. plass i dagens sesongstart på Sjusjøen, 59,2 sekunder bak vinner Johannes Kuehn fra Tyskland. 

Gjesbakk, som var feilfri på første skyting og skjøt på seg én strafferunde på stående skyting, ble sjette best av de norske løperne. Det signaliserer at B&Y-løperen er i en god angrepsposisjon når det gjelder å få gå verdenscuprenn denne sesongen.

En annen løper som leverte en fin sesongåpning i dag var Simon Ågheim Kalkenberg, og da spesielt på standplass med feilfri liggende skyting og en bom på stående. Kalkenberg endte på en 76. plass av i alt 138 løpere, 3:01.5 bak vinner Kuehn. Dermed sikret han seg også en plass blant de 80 løperne som får gå morgendagens fellesstart.

(Saken fortsetter under bildet)

Simon Ågheim Kalkenberg traff på ni av ti skudd i dagens sesongstart på Sjusjøen. Foto: Andre Kalkenberg

Tidligere i dag gikk Emilie Ågheim Kalkenberg inn til en 26. plass og Marthe Kråkstad Johansen inn til en 37. plass, i kvinnenes sesongstart. 

Sesongåpninga på Sjusjøen fortsetter med fellesstart i morgen. På grunn av mange deltakere er herrenes fellesstart delt i et a- og et b-heat. Fredrik Gjesbakk kommer til å gå a-heatet, mens Simon Ågheim Kalkenberg starter i b-heatet. 

Prestasjonene i helgens renn vil legge et grunnlag for hvilke løpere som blir tatt ut til verdenscupåpningen i Östersund om to uker, og hvilke løpere som blir tatt ut til IBU Cup-starten som går av stabelen på Sjusjøen om knappe to uker. 

-----

[annonse]
Les også:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.