Mannens forsvarer John Christian Elden kaller saken et justismord. Foto: NTB

Frikjent for uaktsomt drap: –⁠ Her fikk vi et justismord som ble fullbyrdet

En eldre kvinne fra Rana døde og flere ble skadet etter en frontkollisjon i Saltdal i 2020. Tiltalte var sammen med sin familie på ferie og kjørte i retning Bodø.


Kvinnen omkom som følge av skadene hun pådro seg i kollisjonen. Også kvinnens voksne barn som satt i bilen, pådro seg betydelig skader.

Tiltaltes familie, fikk også skader etter kollisjonen og måtte behandles på sykehus.

I etterkant av ulykken ble sjåføren i den ene bilen tiltalt for uaktsomt drap. Mannen er journalist, og en tidligere kjent radioprofil.

I følge tiltalen skal mannen ha sovnet bak rattet slik at bilen havnet i motgående kjørefelt, noe han nektet straffskyld for. 

Til tross for det ble mannen i 70-årene dømt til 75 dagers ubetinget fengsel, og til å betale totalt 375.000 kroner i erstatning til de tre etterlatte barna til kvinnen som omkom. 

I følge Dagbladet er nå mannen i 70-årene frikjent. 

Først ble anken avvist, men forsvareren ga en egen anke over erstatningskravet som ble tatt inn til behandling. I retten ble det lagt fram nye bevis som øker muligheten for at uhellet skyldtes medisinske grunner. Dermed ble straffesaken gjenåpnet, og resultatet ble at påtalemyndigheten frafalt hele tiltalen. 

– Her fikk vi et justismord som ble fullbyrdet, før rettssystemet ga radioprofilen gjenopplivning, sier John Christian Elden til Dagbladet, han sier også at det jobbes med et erstatningskrav mot staten. 

****

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.

Les mer om:

domstol krim