Vil bruke 65 mill. på skole-utstyr

Skrevet av Roger Marthinsen
24.11.2020 19:30

– Elevene i våre videregående skoler må ha oppdatert utstyr for å kunne få relevant undervisning. Derfor vil fylkesrådet å bruke over 65 millioner de neste årene til nytt elevutstyr, sier fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen (Ap).

Den fortsatte satsingen på utstyr til skolene framgår av fylkesrådets forslag til budsjett 2021 og økonomiplan 2021-2024, som fylkesrådet la frem forrige uke.

– I 2017 lanserte vi utstyrsløftet i den videregående skolen i Nordland. Siden den gang har vi brukt over 100 millioner kroner på utstyr i skolene våre, CNC dreiebenk som står på Bodø-, Aust-Lofoten- og Mosjøen vgs.  på alt fra skips-, sveise og skogbruksmaskinsimulatorer, CNCs-styrte dreiebenker, plasma-skjærebord, 3D-printere, sveiseroboter, kjøretøy, fiskenot til skoleskipet Oscar Sund og masse annet. Denne satsingen vil vi altså videreføre med stor styrke de neste fire årene, sier Olsen, som er stolt over at fylkesrådet satser hele 125 millioner kroner på utstyr til elevene, i perioden 2018-2024.

Tilgang til oppdatert utstyr er spesielt viktig for at elevene på yrkesfag får nødvendige ferdigheter og kompetanse til å møte oppgaver og forventninger i arbeidslivet, både som lærlinger og arbeidstakere.

– Nye utdanningsprogram innenfor yrkesfag fra i år av setter ekstra krav til utstyrsfornyelse og modernisering, og vi får ikke penger fra sentralt hold til dette. Det gjør vår egen satsing på nytt utsyr til elevene ekstra viktig. Satsingen gjør oss i stand til å løfte  den videregående skolen i Nordland inn i framtiden, sier fylkesråd Hild-Marit Olsen. 

----------

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.