Illustrasjonsfoto: Roger Marthinsen

Fyll, slåssing og mindreårige

Skrevet av Roger Marthinsen
10.05.2020 07:09 - OPPDATERT 10.05.2020 17:02

Politiet måtte tømme Klokkerhagen for folk. Ambulansepersonell måtte be om bistand for å få jobbe på stedet.

Like før klokken ett i natt rapporterte Nordland poltidistrikts operasjonssentral at godt over 100 personer hadde samlet seg på stedet, og blant disse var mange mindreårige. Flere av de som var til stede var godt beruset, og det ble observert flere slåsskamper.

– Situasjonen var såpass uoversiktelig, og både sett i forhold til det som foregikk og i forhold til Folkehelseinstitittets retningslinjer i forbindelse med korona-epidemien, ble det besluttet å bryte opp og tømme området for folk, sier Mads Bernhoft, operasjonsleder ved Nordland politidistrukts operasjonssentral.  

Flere patruljer fra politiet var på stedet, og folk ble beordret å forlate området.  Etter en halvtimes tid ble det rapportert at man hadde fått tømt hovedområdet for folk, og men at man kom til å bli på stedet ei stund utover natta.

– Det var såpass mye folk der at patruljene sleit med tellinga. Det var i hovedsak ungdom som var på stedet, og en del av disse var mindreårige, sier Bernhoft, som forteller at det også var en del slåssing på stedet.

Også ambulansepersonell var på stedet, og en person ble transportert til sykehus. Dette skal ha vært av medisinske årsaker. 

– Ambulansepersonell måtte be om bistand fra politiet for å kunne jobbe på stedet, uten å bli forstyrret av berusede personer som ville blande seg inn, sier Bernhoft, som forteller at situasjonen i Klokkerhagen var av en slik karakter at politiet ville grepet inn også i en normalsituasjon, uten korona-retningslinjene.

– Men slik situasjonen ble vurdert ville det være umulig å tro at retningslinjene om avstand og antall i grupper ville kunnet overholdes, sier operasjonslederen, som forteller at i utgangspunket så var det først og fremst russ som hadde samlet seg i Klokkerhagen, men at det etter hvert kom til mange andre.

– Det aller fleste er greie folk, men slik dette ble så måtte man bryte opp, sier Bernhoft, som forteller at politiet merker at lettelsen på tiltak gjør at for mange så vender ting tilbake til normalen igjen. Natt til lørdag var det i Bodø det oppsto liknende tilstander i Maskinisten. Natt til søndag var det flere epiosoder i hele Nordland. 

– Det tok liksom av rundt midnatt, i hele fylket, forteller Bernhoft.

[annonse]
I Sandnessjøen oppsøkte politiet en privat adresse og avsluttet en høylytt fest. Her ble arrangøren pålagt ro frem til klokken åtte søndag morgen. Også i Mosjøen oppsøkte politiet en privat adresse og avsluttet en fest, etter at man hadde fått melding om høy musikk, roping og skriking. Festarrangøren fikk også i dette tilfellet pålegg om at det skal være stille frem til klokken 08:00 søndag morgen.

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.