Kystriksveien er stengt i Aldersundet, etter at ei fylling har rast ut i sjøen. Foto: Kristin Marthinsen

Fylling raste ut i havet – Kystriksveien stengt

Skrevet av Roger Marthinsen
14.09.2018 15:07 - OPPDATERT 16.09.2018 08:58

Kystriksveien er stengt ved Lia i Aldersundet, etter at ei fylling har rast ut i sjøen.

Det er ei fylling som er opparbeidet der inngangen til tunnelen gjennom Liatinden kommer, som har rast ut i sjøen. Veien er stengt på ubestemt tid.

– Et grunnbrudd i sjøen har ført til en utrasing av ei fylling. Inntil videre er veien stengt, og det er folk på vei for å foreta en scanning av området, sier prosjektleder hos Statens vegvesen, Alf Harald Barosen, til Rana No.

Mannskaper jobber nå på spreng med å lage ei ny skjæring forbi stedet der raset har gått, for å anlegge en midlertidig vei på stedet.

(Saken fortsetter under bildet)

På nordsiden er veen stengt med bom i Lia. Foto: Kristin Marthinsen

– Dette gjøres for å flytte veien lenger unna sjøkanten, inn på fast berg. Hvor lang tid dette vil ta før vi kan åpne for trafikk igjen, vet vi i øyeblikket ikke, sier Barosen, som videre sier at det er mulig at den midlertidige veiløsningen vil bestå av ett kjørefelt. 

– Fyllingen ble lagt der nettopp for å unngå at det som nå har skjedd, skulle skje, sier Barosen.

Verken mennesker eller utstyr har kommet til skade i fobindelse med raset.

(Saken fortsetter under bildet)

[annonse]
Det er et grunnbrudd i sjøen som utløste raset i fyllinga, sier Statens vegvesens Alf Barosen. Foto: Kristin Marthinsen

– Vil hendelsen forsinke fremdriften i veiprosjektet?

– Nei, arbeidet går videre som planlagt til tross for dette, sier Barosen, som sier at etter planen skal salva som åpner tunnelen på Aldersundet-sida, fyres av den 25. september. 

Etter det Rana No får opplyst vil det bli satt inn alternative transportløsninger med båt, slik at skoleelever ved Konsvik skole som bor i Aldersundet og Stokkvågen, skal komme seg hjem.  

Beredskapsrute

Inntil videre er det satt opp ei ekstra fergerute på Kystriksveien-sambandet, mellom Stokkvågen og Jektvik, via Kilboghamn, der første tur fra Stokkvågen hadde avgang klokken 18:30 i kveld. 

Så lenge veien er stengt vil det bli gått fergeturer Stokkvågen-Kilboghamn-Jektvik, med signalanløp av Sørfjorden. Full oversikt over avganger finner du her

Oppdatering:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.