Karateglede under helgas gradering. Foto: Rana Karateklubb

Går julen i møte med nye belter

Skrevet av Hedda Hiller
03.12.2018 10:27 - OPPDATERT 03.12.2018 11:00

Rana Karateklubb gjennomførte gradering i helga med 130 utøvere i alle aldre.

I helga har Rana Karateklubb arrangert Gashuko, som er en treningssamling.

– Tradisjon tro så har vi samling med gradering som avslutning før jul. I år var det cirka 80 barn, og tett på 50 voksne som deltok på samlingen. De fleste barna graderte seg til nye belter, og mange av de voksne tok også nye grader, sier Ronny Olsen i Rana Karateklubb.

Han forteller at helga har vært inspirert av mye trening med mye moro og lek. Sensei Cato Bruarøy kom på besøk fra Bergen, og sammen med Sensei Espen Karlsen instruerte de de voksne med noen kjente, og noen nye teknikker, samt forberedte alle som skulle gradere seg til deres pensum. 

Stig Ivan Nygård kom fra Levanger og ledet treningen for barna.

– Det var stor suksess, og barna fikk lære seg mye gjennom lek. Selvfølgelig ble det også for dem litt armhevninger og situps mellom slag og spark. I tillegg fikk de lære å blokke og "kaste" motstanderen i bakken, sier Olsen. 

Når graderingen var vel gjennomført kom karatenissen på besøk, og han hadde med en pose med godteri til alle barna.

– Det ble som alltid en fin stund, som gjør seg etter en vellykket gradering. Så nå kan alle barna gå julen i møte med nye belter, og klar til trening igjen rett over nyttår. For med denne samlingen så avslutter Rana Karateklubb sesongen med vanlige treninger. Nå blir det ikke trening før skolen starter opp igjen over nyttår. Og da blir det igjen oppstart av nye nybegynnerkurs for barn, familiekarate og voksenkurs. Nå fremover er det våre konkurranseutøvere som trener daglig som vanlig, i tillegg kjører vi jo treninger for andre voksne også, men vi følger ikke noen fast timeplan i desember. Noe hensyn til juleforberedelser hjemme må vi ta, sier Ronny Olsen.

Bildeserie
Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.