Fra festivalsommeren 2018. Foto: Hedda Hiller

Går mot total avlysning for Hemnes båt- og fjord

Skrevet av Hedda Hiller
25.04.2020 16:44 - OPPDATERT 25.04.2020 16:56

Endelig beslutning tas av styret, men festivalsjef Kjell-Idar Juvik er klar på at det ikke ser lovende ut.

Tidligere i april gikk regjeringen ut med et forbud mot alle idrett- og kulturarrangementer som ikke kan ivareta kravet om to meters avstand, eller grupper på maks fem mennesker frem til 15. juni.

Nå er det klart at dette forlenges frem til 1. september for arrangementer med over 500 personer. Dette informerte kulturminister Abid Raja om i dag, lørdag.

Festivalsjef for Hemnes båt- og fjord, Kjell-Idar Juvik, sier at dette etter all sannsynlighet betyr en total avlysning av Hemnes båt- og fjord. 

– Å lage et arrangement med bare 500 mennesker vil for oss by på økonomiske utfordringer. For det arrangementet vi har vil det være krevende å få til. Ser lite lovende ut for at det blir Båt- og fjordfestival 26. til 28. juni i år, sier Juvik. 

– Dette betyr først og fremst noe for tilbudet til de som bor her, og det lokale næringslivet. Dette er den store helga for mange av dem. Det vil igjen ha betydning for de vi leier inn utstyr fra, og de som er i bransjen som vi benytter oss av, samt artistene som går glipp av sine honorar. Det vil også ha sitt å si i forhold til lag- og foreninger som jobber frivillig for oss, og får en del av utbyttet, blant annet Hemnes idrettslag, Båtforeningen og Dykkerklubben.

– Jeg skal ikke konkludere. Det kan også være at vi tar det helt ned, og har et mindre arrangement på lørdag formiddag, men dagarrangementene baserer seg i stor grad på inntektene fra kveldsarrangementene. I tillegg vil det være risikabelt med vann-arrangement i september. Før en endelig avgjørelse tas, skal vi samles i styret, og vi vil ta denne avgjørelsen i løpet av april, sier festivalsjef Kjell-Idar Juvik.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.