Gabrielle kommer til Blåfrost 2020! Foto: Wikipedia

Gabrielle på festivalmenyen rett under Saltfjellet

Skrevet av Sindre Kolberg
28.10.2019 15:45

Gabrielle, Turbonegro og The September When på plakaten – sjekk alle artistene til Blåfrost på Rognan.

GABRIELLE

Noen ganger kan det ta flere år før man får det man ønsker seg aller, aller mest. I tilfelle Gabrielle, dama som har imponert oss mer enn noen andre på livescenen i Norge de siste årene, har veien fram mot Blåfrost 2020 vært et fire år langt gnagsår i skoene våre:    

Vi har forhandlet og sendt bud i september 2015, i august 2017, i juli 2018 og til slutt i august i fjor. Og så, endelig – den 4. juni 2019 – kom mailen vi hadde lengtet etter;

”Sweet, endelig satt´n, buddy! Herved bekreftes Gabrielle til Blåfrost 2020”. 

For en lykke!

For vi elsker Gabrielle. Vi elsker alt hun står for. Vi elsker attituden, ektheten, det musikalske fingeravtrykket, de kompromissløse og enestående liveshowene. Og vi elsker at hun forvalter karrieren sin med smartness og profesjonalitet.

Gabrielle er, som Dagbladet skrev da hun for tre uker siden gav ut sitt nye album: 
”Hun har forandret norsk pop for alltid! Gabrielle befester sin unike posisjon på den norske pophimmelen. Gabbys tid er nemlig utvilsomt her og nå!”

Gabrielle har alt, og med nye låter i det ene ermet, og et lass av perler i det andre, kommer hun til å bli booket til alle de store festivalene i 2020.

Men aller først skal hun til Blåfrost.

[annonse]
Endelig, skal hun til Blåfrost!

 

For første gang på en scene i Nord-Norge på over et og et halvt.

DJ Tarjei Strøm: Klubb Frostnatt 7.0

To netter i året, først en fredag så en lørdag, har Rognan et fullskala sykehus midt i sjappa vår, og har du ennå ikke vært behandlet der, ja, da anbefaler vi at du legger deg inn under Blåfrost 2020! 

Lenge leve guilty pleasures, skamløs crowdsurfing, ølkastende festivalsjefer og DJ Tarjei Strøms elleville ”Frostnatt”. Det er bare å kaste alle hemninger for syvende gang. Mandag formiddag er vi alle sykmeldt, uansett!

Slipen Scene
Fredag 21.og lørdag 22.februar, Nordlandsnett Scene, Slipen.

MOVITS! (SE) 

Har vi noensinne fått mer skryt for en booking? - Nei.

Har vi noen gang fått flere spørsmål om å gjøre det en gang til? Nei.

Vi skal ikke gjøre oss kostbare, så her er de, tilbake på Slipen to år etter at de sendte hele storsalen ut i ekstatisk dans, inkludert Avisa Nordlands kommentator som skrev: 
Svenske Movits er nå mitt nye favorittband. Den skamløse og aldeles sinnssyke blandingen av jazz, swing og hiphop fungerte som ei kule. For en energi. For et trøkk!

Siden sist de gjestet oss har Movits! gitt ut enda mer deilig musikk, og vi kan atter en gang love herlig party-cocktail med vilt, svingende nord-svensk hip-hop, blåsrekke og allsang. Hur bra som helst, førr faen!

Lørdag 22.februar, Nordlandsnett Scene, Slipen. 

 

TURBONEGRO

Verdens mest kjente og legendariske norske rockeband? Selvfølgelig! 
I februar var det 30 år siden Turbonegro holdt sin første offisielle konsert – i København av alle steder. Bandet fulgte definitivt ikke den mest opplagte karriereoppskriften i årene som kom, men via mystiske omveier, turnering verden rundt, og ikke minst flere klassiske albumutgivelser, står Turbonegro fjellstøtt som legender i norsk rock. Etter en ufrivillig pause rundt millenniumskiftet kom endelig det store gjennombruddet, og bandets posisjon som live-favoritter og internasjonalt rockefenomen ble grundig sementert over de følgende årene, godt hjulpet av massive festivalopptredener, internasjonale turneer med Queens Of The Stoneage og Marilyn Manson, og tilnærmet husband-status i MTV-serien Jackass. Turbonegro ble booket til Coachella første gang allerede i 2007, og etter at studioalbum nummer ni i rekken «ROCKNROLL MACHINE» ble sluppet i fjor, har bandet tapetsert alle de store rock- og metalfestivalene.

Med et utømmelig repertoar av motsetningsfylte og tilsynelatende uforenelige egenskaper og uttrykk, har Turbonegro gjennom skiftende tider og musikalske landskap hele veien vært både en viktig del av samtiden, og seg selv helt og fullt.

Nå er det altså jubileumsår og ny kjempegod unnskyldning for fest. Happy Tom, Euroboy og resten av gjengen inviterer til Turbo-fest på Norges tøffeste rockescene!

Lørdag 22.februar, Hovedscenen, Slipen. 

Reykjavíkurdætur (ISLAND)

[annonse]
Blåfrost elsker å gi deg overraskelser. Reykjavíkurdætur er et hip-hop kollektiv av fra Reykjavik bestående utelukkende av jenter. Ti søstre som ikke er søstre. ”Døtrene av Reykjavik” er en høyoktan-klan med show som forfører, provoserer og griper tak i publikum over hele Europa. Nåde den som ikke er med på festen! Reykjavíkurdætur hatt stor innvirkning på den islandske musikkscenen helt siden første opptreden i 2013, og det gikk ikke lang tid før de fikk oppmerksomhet fra utlandet, og ble booket til store festivaler som Roskilde.

Reykjavíkurdætur fungerer som et kollektiv, og kjernen i deres ideologi er et opprør mot konservative, kvinnefiendtlige verdier i dagens samfunn, og dette skinner klart gjennom i tekstene: Styrken i at kvinner står samlet, og at kvinner kan okkupere plass i samfunnet.

Lørdag 22.februar, Nordlandsnett Scene, Slipen. 

RICOCHETS 

Den 19. mars 2019 ble nyheten lansert om at Ricochets var tilbake på scenen. Allerede fem dager senere hadde vi signert dem til Blåfrost 2020. Slike muligheter kan nemlig ingen festivaler med respekt for seg selv la passere. Ei heller Øyafestivalen, Pstereo eller Bukta, som alle i sommer hadde gleden av å presentere et nærmest ufattelig bra live-band. Et band som ble trampeklappet ned av samtlige scener – og deretter møtt med maxiyatzy av anmelderne. “Den eneste feilen med denne konserten er at den ikke avsluttet festivalen”, skrev avisa Nordlys og gav 6 etter opptreden på Bukta. 

Dagens utgave av Ricochets styres av Trond Andreassen, Knut-Øyvind Olsen og Svenn Poppe fra bandets storhetstid. De har fått med seg Fredrik Gretland (Sweden, The Cumshots m.m.) og Johan Edvardsson (Navigators og Tellusalie). Publikum på Blåfrost kan glede seg til et gjenhør med et band som sto for en rekke fantastiske konsertopplevelser i åra før og etter årtusenskiftet. De blanda garasjerockens råskap med melankoli og mørke på en helt egen måte. Vi gir de siste ordene til rockejournalist Egon Holstad: 

«Deres albumtrilogi er noe av det mest tidløst bunnsolide som er laget av rock i Norden, og de kommer til å stå seg så lenge folk hører på rock. Men vi må heller ikke glemme at dette først og fremst var et liveband. De var så bra live at det tenderte til å være ubegripelig.» - 

Lørdag 22.februar, Hovedscenen Slipen.

Aleksander Kostopoulos 

Aleksander Kostopoulos er ikke bare en av Nord-Norges mest aktive musikere, han er også en trommeslager i verdensklasse. Artister som Mari Boine, Adjagas, Moddi, Marthe Valle og rockeduoen Pil & Bue har alle hatt gleden av å ha Aleksander bak slagverket, men mest av alt har han det siste året blitt kjent gjennom braksuksessen ISÁK. På Blåfrost 2020 blir det premiere på hans nye soloprosjekt ”Oftania – Wake Up” en konsert du aldri har sett maken til. Publikum vil blant annet kunne bevege seg fritt rundt en «lyskube» som plasseres midt i storsalen. Inne i denne kuben – som gjennom lys, laser og film-prosjektering vil gi publikum en unik visuell opplevelse – sitter Aleksander Kostopoulos, hans slagverk og helt ny musikk. 

Vi er utrolig stolte over å gi dere verdenspremien under Blåfrost 2020.

Lørdag 22.februar, Hovedscenen Slipen.

TERJE OG ONKEL TERJE

Det er ingen hemmelighet at Blåfrost har hatt en årelang, stor drøm om å lokke Terje Nilsen til Rognan. Dessverre ble det ikke slik. Bodøs store poet og visekonge gikk bort vinteren 2019. Men den fantastiske, musikalske skattkisten som Terje Nilsen etterlater seg skal selvsagt leve videre, og en høstkveld i august gikk hans nevø Terje Berg på scenen for å hedre sin onkel.

Det ble en uforglemmelig sterk opplevelse på en helt utsolgt scene. Tårene rant og knappnåla som ramlet i gulvet ble hysjet på, av publikum.

Blåfrost sitt bookingteam ser trolig mer enn 100 konserter i løpet av et år, men den aller, aller vakreste i 2019, den så vi nok denne høstkvelden i Bodø. Alene med kassegitaren tolket Terje Berg sin onkel Terje med en eleganse, følelse, humor og respekt som vanskelig kan beskrives – det må bare oppleves. Og til vår store stolthet og glede har Terje gitt Blåfrost sitt publikum mulighet til å oppleve denne kvelden - én gang til. 
Onsdag 19.februar tar Terje med seg kassegitaren og sin onkels fantastiske skattkiste med inn på Slipen Scene for å varme oss alle i vinterkulda. 

Konserten markerer også den første veldedighetskonserten i regi av Blåfrost. (Erstatter den årlige kirkekonserten). Det blir 400 sitteplasser på Slipen Scene denne kvelden, og overskuddet fra konserten i 2020 går til Saltdal Sykehjem. Pengene er øremerket sosiale tiltak for beboerne: interne kulturarrangement, konserter og utflukter gjennom hele året.  

NB: Onsdag 19.februar kl 19:00, Slipen Scene 

Fri aldersgrense. Kun sitteplasser 

ISAH

Snakk om kometkarriere! 20-åringen Isah har med lysets hastighet blitt det nye store navnet på den urbane R&B-scenen i Norge. I februar ble Stavanger-gutten invitert av Karpe Diem til å gjøre gjestevokal i studio, i forbindelse med utgivelsen «SAS PLUS / SAS PUSSY». Det ble fullklaff, og siden da har stjerneskuddet reist rundt i Norge og Europa, og gjort et titalls konserter både på klubber og festivaler. Isah har også jobbet med Dutty Dior på monster-hit-singelen «HALLO», streamet over 12 millioner ganger allerede!

I sitt usedvanlig travle 2019, har Isah jobbet beinhardt på flere prosjekter med etablerte artister og produsenter.

Isah blir årets store navn i 2020 – og vi er derfor ekstra stolte av at han kommer til Slipen. Til ungdommen, med hilsen fra Blåfrost og Sparebank1 Nord-Norge.

Slipen Scene
Torsdag 20.februar, U18-konsert

 

The September When

The September When, med Morten Abel i spissen, er et av sin generasjons mest legendariske norske band, med en imponerende rekke udødelige hits i bagasjen! De har fylt Stavanger Sentrum til randen, gjort kul på Oslo Spektrum og sørget for allsang på alt av store festivaler og konsertscener over hele Norge. I år gjorde de endelig comeback, og på Parkenfestivalen i sommer fikk vi beviset på at September-gutta fortsatt spiller fletta av mange av sine kolleger. Musikken har vist seg å tåle tidens tann med glans, og det er rett og slett en sann fryd å gjenoppdage den knallsterke låtkatalogen med hits som «Bullet Me», «Cries Like A Baby» og «Can I
Trust You». Eller som Avisa Nordland skrev etter comebacket i Parken: ”The September When var faktisk hakket bedre enn i glansdagene sine!”. Og nå, endelig, er det klart at The September When også skal besøke Blåfrost, med gitarbagen full av godlåtene fra de klassiske albumene «Huggermugger» og «Mother I’ve Been Kissed». Disse to albumene satte en ny standard for norsk rock på begynnelsen av 90-tallet – og nå skal refrengene også runge mellom veggene på Slipen Scene. Det kommer til å bli en fredagsfest av ypperste merke – og du er herved invitert!

 

RSP & THOMAX

Det startet som en utfordring om å gjøre en gig sammen. Det klaffet. Så la de ut en låt gratis på nettet, september 2009, med et ønske om at ingen måtte sladre til Halvdan. Nordland trykket låta og gutta til sitt hjerte, og de returnerte kjærligheten med legendariske EPer, en haug panegyriske festivalomtaler og en utsolgt klubbturné. Nå er de klare til å parkere Trivselsmaskineriet utenfor Slipen. De står som en «bauta, ung vill og brautat.»

Blåfrost; ta i mot RSP & Thomax! * «Si hva du vil om Violet Roads kontakt med publikum, men det slår ikke vennefølelsen du får med RSP & Thomax» - Bodø Nu (Terningkast 6) * «Et fossefall av bra hiphop» - Avisa Nordland (Terningkast 5) * «"Ti runda rundt sola" er latterlig bra!» - iTromsø

RED RUM CLUB (UK) 

Det er ingen hemmelighet at Blåfrost har et nært samarbeid med musikkmiljøet i Liverpool, popmusikkens vugge og smeltedigel. Og allerede høsten 2018 begynte ryktene å gå om et helt spesielt band fra byen ved Mersey-elvens bredd, en sekstett som ikke låt som noen andre i England, og som nå - under radaren for media og bransje - var i ferd med å kapre lyttere over hele Storbritannia. Lørdag 4.mai, rett over midnatt kom det en videosamtale til Blåfrost sitt bookingteam fra en helt utsolgt konsertscene i Liverpool, der stemningen var elektrisk. Videosamtalen ble etterfulgt av en tekstmelding fra Blåfrost sin britiske booking-agent på stedet: ”This is it!! Best Live band I´ve seen!”.

Noen telefonsamtaler senere var kontrakten signert, og før blekket hadde rukket å bli tørt tok karrieren til de forrykende scouserne rennafart! I dag har alle store media og musikkmagasin i England omtalt Red Rum Club. Mediegiganten BBC plukket dem ut til å spille på deres egen scene på Glastonbury-festivalen, til fantastiske kritikker. Utsolgt turné i Storbritannia i høst, og topp 50 plassering på de offisielle britiske hitlistene med debutalbumet Matador. I februar pakker de instrumentene for å erobre et nytt land med sin Tarantino-svingende-vill-vest-rock. Første gang i Norge: Slipen og Blåfrost, selvsagt!

Slipen Scene
Fredag 21.februar, Hovedscenen, Slipen.

THE DOGS

Norges desidert mest hyperaktive band, The Dogs, kommer nok en gang ut med nytt album på årets første mandag. Den 6. januar 2020 smeller de ut sitt åttende studioalbum, «Crossmaker», og bare uker etterpå legger de ut på en massiv Norges-turnè. Det er derfor med stor glede vi kan fortelle at de nok en gang har valgt å legge turen innom oss på Blåfrost! Frontmann, Kristopher Schau, gleder seg som en unge foran et nystøpt kumlokk og hilser til Slipen Scene med følgende tekstmelding:

«Ssssssjognan, endelig fikk vi det til! Vi er jo nesten alltid på andre sida av landet og spiller når festivalen deres går av stabelen, så detta var digg. Blåfrost blir eneste festivalen vi gjør på release-turneen vår, så forvent overtenning, konkurransemodus og overmot fra scenekanten. Haha, dette skal gå alle støvleskaft! Gruer meg allerede til dagen etterpå.»

Fredag 21.februar, Hovedscenen, Slipen Scene.

REGNVÆR

«Det er lett å tro at Regnvær kan nå så langt som helst», uttalte Avisa Nordland etter at Regnvær varmet opp for Violet Road på torget i Bodø i august. Og etter at de i oktober ga ut sin rykende ferske EP ”Våken Hele sommeren”, ble de belønnet med terningkast 6 av Bodø Nu, som skrev ”Gåsehuden brer seg fra tærne til ytterst på fingertuppene, mens en tåre bryter fram i øyekroken”. Til tross for deres unge alder har det fengende pop-bandet imponert med stødige live-opptredene, og har allerede spilt på festivaler som Træna, Parken, Bukta, Bakgården og Bodøfestivalen.

Det blir garantert Regnvær under Blåfrost i februar!

Slipen Scene
Torsdag 20.februar, U18-konsert
Fredag 21.februar, Nordlandsnett Scene, Slipen.