Hild-Marit Olsen er ikke fornøyd med at Nordland går glipp av mange millioner kroner. Nordland Fylkeskommune

Går glipp av mange millioner kroner: – Altfor dårlig

Skrevet av Truls Naas
19.01.2021 17:00

Nordland fylkeskommune fikk cirka 17 millioner kroner gjennom Stortingets koronapakker i 2020. I 2021 får Nordland kun 2,4 millioner kroner.

– Det er alt for dårlig når vi ser det store potensiale disse midlene har, og hvor treffsikre de er, sier fylkesråd i Nordland, Hild-Marit Olsen.

Hun vl ha en en større pott til bedriftsintern opplæring.

– Dette er korona-midler som har hatt svært stor betydning for næringslivet i Nordland, som fortsatt står midt oppe i koronakrisen.

I møte med kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby tirsdag, var Olsen tydelig klar på at midler til bedriftsintern opplæring (BIO-midler) er et særdeles godt tiltak for å beskytte sårbare arbeidsplasser i korona-tida. Et budskap hun har meldt til statsråden og regjeringen i hvert møte gjennom hele høsten, skriver Olsen i en pressemelding.

VINN-VINN

Ordningen med regionale midler til bedriftsintern opplæring, er ifølge Olsen en lite byråkratisk og lett søkbar ordning, som mange små og mellomstore bedrifter kan benytte seg av for å holde arbeidstakere i jobb gjennom korona-tiden.

– Dette er vinn-vinn. Samtidig som bedriftene kan unngå permitteringer, så kan man også bygge opp kompetanse som gjør at bedriften, og den enkelte ansatte, kan komme styrket ut i andre enden av ei sårbar tid, underbygger Olsen.

– BØR STYRKES

Fylkesråden er tydelig på at man på det regionale nivået kjenner næringslivet i eget fylke. Ved å kanalisere slike midler gjennom fylkeskommunene, vil man kunne treffe svært godt, og på den måten sikre næringslivet også gjennom 2021.

[annonse]
– Ved årsskiftet sto vi fortsatt med søknader på over 12 millioner kroner, som vi ikke hadde midler til. Dette er et svært enkelt og godt tiltak som bør styrkes, ikke svekkes, avslutter fylkesråd Hild-Marit.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.