Fornøyde Høyre-representanter: Odd Langvatn, Christine Trones, Jan Folke Sandnes, Anita Sollie, Trond Helleland og Margunn Ebbesen.

Fikk garantier om at kraftskatteutvalgets innstilling vil bli dumpet

Skrevet av Roger Marthinsen
12.11.2019 15:13 - OPPDATERT 12.11.2019 15:25

En meget fornøyd Høyre-gjeng fra Helgeland konstaterer at et samstemt Høyre sier at kraftskatteutvalgets innstilling aldri vil bli vedtatt. Dette bekreftes også av Høyre sin parlamentariske leder Trond Helleland.

Kraftskatteutvalgets innstilling til ny kraftskattebeskatning har skapt opprørsstemning i kraftkommuner i hele Norge. Under et møte for Høyre-politikere i Oslo i dag, kom det imidlertid meget klare signaler om at forslaget ikke kommer til å få gjennomslag. 

Anita Sollie fra Rana, Christine Trones fra Hemnes og Odd Langvatn fra Vefsn var på plass og og fanget opp signalene som tyder på at kraftkommuner kan puste lettet ut. Det var under et kraftskatteseminar for sentrale høyrepolitikere fra hele landet, der man diskuterte Sanderud-utvalget sin innstilling til ny kraftskattebeskatning, at de tre fikk det de karakteriserer som meget gode nyheter.

– Helleland sier at utvalget ikke svarer ut bestillingen, og han kan garantere at utvalgets innstillingen ikke vil bli vedtatt, sier Anita Sollie, Christine Trones og Odd Langvatn. De tre har engasjert seg kraftig i kraftskatteutvalgets innstilling som – dersom den blir vedtatt – vil bety et meget betydelig inntektstap for kraftkommunene. 

På seminaret deltok også representanter fra Energi Norge, og kraftbransjen ellers med små og store aktører. Alle ga uttrykk for frustrasjon over en NOU som ikke treffer mål i forhold til det som var bestillingen.

– Hensikten med ekspertutvalget var å fremme et forslag som skulle stimulere til økt investeringslyst i kraftverkene våre for å få mer vannkraft. Resultatet av forslaget er det stikk motsatte, og rammer både vertskommunene og kraftbransjen. Men i dag reiser vi hjem i godt humør, for dette går den veien vi ønsker, sier Langvatn, Sollie og Trones.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.