Gard Hjertaas Bjørnson er Tip Toes nye pedagog. Foto: Privat

Gard slo ut søkere fra både inn- og utland, og blir Tip Toes nye pedagog

Skrevet av Hedda Hiller
21.06.2019 12:27

Gard Hjertaas Bjørnson er på plass på Tip Toe fra høstsemesteret.

I høst er Tip Toes faste pedagog, Stine J. Skog, borte fra dansestudioet hele semesteret grunnet helsemessige årsaker. Inn kommer Gard Hjertaas Bjørnson som vikar.  

– Vi kommer til å savne Stine og ønsker henne god bedring og gleder oss allerede til hun er tilbake. I hennes fravær har vi skaffet oss en skikkelig godbit, sier Tip Toe-sjef Sissel Venes.

Hun har fått søknader fra både inn- og utland til det utlyste vikariatet. Valget falt på Gard Hjertaas Bjørnson, som er en anerkjent størrelse i norsk dansemiljø. Bjørnson er utdannet på KHIO (Kunsthøgskolen i Oslo). Han har blant annet danset i Evita, Billy Elliot og Spellemann på taket og en haug andre forestillinger.

– Gard ble uteksaminert fra KHIO for åtte år siden, og har allerede en laaang CV, for lang for å ramse opp i en avis, sier Venes til Rana No. 

– Han har jo også vært på Mo tidligere, og danset i Cabaret da den ble satt opp på Nordland Teater. Han har hørt om det gode dansemiljøet her, og opplevde dette som en plass han trivdes godt på sist han var her. Han gleder seg til å komme tilbake, sier Venes. 

Bjørnson er danser i Oslo dansensemble og danset for Subjazz. Hans brede bakgrunn var viktig for Venes. 

– Her oppe i Nord er vi avhengig av noen som har kunnskap i alle disipliner. Vi verdsetter også høyt å ha pedagoger som kan ivareta elevene på alle vis. Alt dette vet vi at vi får med Gard på plass. Vi gleder oss enormt til å ha ham hos oss, sier Sissel Venes. 

Sissel Venes sammen med Gard Hjertaas Bjørnson under deres møte i Oslo. Foto: Privat

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.