Botnkrona.

Gikk seg fast under fjelltur

Skrevet av Roger Marthinsen
06.07.2018 07:32 - OPPDATERT 06.07.2018 08:02

To damer som gikk seg fast under en fjelltur i De syv søstre utløste den ene av i alt fem leteaksjoner i Nordland i natt.

Røde kors bistår fredag morgen to damer med å komme seg ned fra Botnkrona i Alstahaug.

Damene ble overrasket av tåke og gikk seg fast under en tur i fjellet i går kveld. De kunne ved 23-tiden rapportere at det var kaldt og tett tåke på stedet, og at de ikke klarte å orientere seg. 

Rundt klokken fem i natt ble damene funnet av en patrulje fra Røde kors.

– Damene er kalde og slitne. De har fått på seg varme klær, mat og drikke. Det jobbes nå med å få de ned fra fjellet, rapporterte Nordland politidistrikt tidlig i morges.

Den 1.072 meter høye Botnkrona er den nordligste og høyeste fjelltoppen i fjellrekka De syv søstre. 

Leteaksjonen i Alstahaug var den ene av i alt fem leteaksjoner som politiet i Nordland har gjennomført i løpet torsdag kveld og natt til fredag:

I Vesterålen måtte en mann hentes med helikopter, etter å ha brukket en ankel under en tur ved Kjerringstranden i Vesterålen.

I fjellområdet Andhopen i Lofoten klarte ikke en mann å komme seg ned etter en fjelltur, og måtte hentes med helikopter.

I Bodø ble en pasient meldt savnet ved et sykehjem. Leteaksjon ble igangsaatt. Kort tid etter ble pasienten funnet på institusjonen.

På Ørnes ble det satt i gang leteaksjon i går kveld, da en eldre mann ble meldt savnet fra et sykehjem. Både redningsskøyte, helikopter og letemannskaper ble satt inn i leteaskjonen, Klokken syv i morges ble mannen, som er dement, funnet i god behold.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.