Arbeidet med å få på plass nytt kunstgress på Sagbakken har pågått hele helgen. Om to til tre uker skal det nytt kunstgress være på plass. Video: Kurt Vonheim

Vil gjenbruke hver eneste gummikule

Skrevet av Roger Marthinsen
07.07.2019 14:00 - OPPDATERT 07.07.2019 19:31

Tonnevis med gummigranulat skal gjenbrukes, når det nå skal legges nytt dekke på Sagbakken stadion.

I går og i dag har det forberedende arbeidet til legging av nytt dekke på Sagbakken stadion, pågått for fullt.

Første del av arbeidet er å ta vare på så mye som mulig av gummigranulaten og sanden som ligger på den gamle gressmatta. Dette skal nemlig gjenbrukes. 

Etter at man er ferdige med å samle gummigranulaten i dag, blir det en pausedag i morgen, slik at sanden som også skal gjenbrukes, kan tørke opp. 

(Saken fortsetter under videoen)

Og det ser ut til at det man har klart å ta vare på av gummi er av slike mengder at man ikke behøver fylle på med ekstra gummigranulat til den nye kunstgressmatta.

– På ti år har vi fylt inn fire tonn med tpe-gummi, og det ser it som vi har nok til den nye banen, sier Rana kommunes Kurt Vonheim.

En del av gummigranulaten som har vært drysset utover kommunale kunstgressbaner har forsvunnet ut i naturen, gjennom årenes løp. I løpet av de neste årene skal imidlertid kommunen sette inn tiltak for å hindre at gummien havner i avløpssystemet og liknende.

– Med noen nye tiltak så skal vi klare å ta vare på 100 prosent av tpe-gummien, sier Vonheim.

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.