Arbeidet med å få på plass nytt kunstgress på Sagbakken har pågått hele helgen. Om to til tre uker skal det nytt kunstgress være på plass. Video: Kurt Vonheim

Vil gjenbruke hver eneste gummikule

Skrevet av Roger Marthinsen
07.07.2019 14:00 - OPPDATERT 07.07.2019 19:31

Tonnevis med gummigranulat skal gjenbrukes, når det nå skal legges nytt dekke på Sagbakken stadion.

I går og i dag har det forberedende arbeidet til legging av nytt dekke på Sagbakken stadion, pågått for fullt.

Første del av arbeidet er å ta vare på så mye som mulig av gummigranulaten og sanden som ligger på den gamle gressmatta. Dette skal nemlig gjenbrukes. 

Etter at man er ferdige med å samle gummigranulaten i dag, blir det en pausedag i morgen, slik at sanden som også skal gjenbrukes, kan tørke opp. 

(Saken fortsetter under videoen)

Og det ser ut til at det man har klart å ta vare på av gummi er av slike mengder at man ikke behøver fylle på med ekstra gummigranulat til den nye kunstgressmatta.

– På ti år har vi fylt inn fire tonn med tpe-gummi, og det ser it som vi har nok til den nye banen, sier Rana kommunes Kurt Vonheim.

En del av gummigranulaten som har vært drysset utover kommunale kunstgressbaner har forsvunnet ut i naturen, gjennom årenes løp. I løpet av de neste årene skal imidlertid kommunen sette inn tiltak for å hindre at gummien havner i avløpssystemet og liknende.

– Med noen nye tiltak så skal vi klare å ta vare på 100 prosent av tpe-gummien, sier Vonheim.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.