Oddmar Nogi Sjåvik og Bjørn Bonsaksen gleder seg over at Nogi slipper sin første plate under Smeltedigelen.

Gjør hele plata live under Smeltedigelen

Skrevet av Redaksjonen
10.09.2019 12:32

Nogi klar med sin første plate.

Fredag 18. oktober kommer det selvtitulerte albumet «Nogi» ut på CD og vinyl. Samme kveld gjør han hele plata si live på Smeltedigelen. Bak artistnavnet Nogi finner vi Oddmar Nogi Sjåvik (42) fra Hemnesberget.

Nogi har i mange år latt seg inspirere av singer-songwritertradisjonen som bølget
omkring Californias vestkyst på 1970-tallet, kombinert med lyden av den solfylte
soft-rocken fra samme epoke.

– Dette er sofistikert popmusikk der låtmaterialet er fundert i den akustiske gitaren, med «innskutte» jazz-akkorder, fyldig koring, americana-elementer og nynnbare refrenger. Den nye singelen «Even when it rains» er et godt eksempel på det. Nogi har med seg godt etablerte musikere fra Helgeland-scenen som han har jobbet sammen med i mange år, samt et par gjesteinnslag, med blant annet produsent Fred Endresen som er mye involvert, skriver Smeltedigelen i en pressemelding. 

Utgivelsen består av 10 utvalgte låter som speiler Nogis låtproduksjon over en 20-årsperiode. Nogi vokste opp i en musikalsk storfamilie og begynte for alvor å lage musikk med vokal og egne tekster rundt 2000. Før den tid var det rockegitar og instrumentalt fokus. Gjennom årenes løp har han frekventert livescenen i en rekke ulike musikalske prosjekter, primært på Helgeland, men også noe i Trondheim og Bodø.

Festivalleder for Smeltedigelen, Bjørn Bonsaksen er utrolig stolt og glad for at
Smeltedigelen får anledning til å presentere Nogi og hele plata hans live under
Smeltdigelen.

– Da jeg hørte den første låten han slapp fra plata si «Even when it rains» og den flotte vokalen han gjør sammen med Nadia Bjørkheim kom det en liten tåre. Så vakkert og så sjelfullt. Ny plate sammen med bandet sitt. Alt live i Teaterkafeen. Her blir det fullt hus og champagne!

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.