Rana kunstforenings leder Eva Sundsvold sammen med kunstforeningens Frøydis Solvang. Foto: Hedda Hiller

– Gjør utrettelig arbeid for å fremme billedkunst

Skrevet av Roger Marthinsen
23.10.2019 18:45 - OPPDATERT 24.10.2019 13:52

Rana kunstforening blir tildelt Rana kommunes kulturpris for 2019.

Oppvekst- og kulturutvalget i Rana kommune har i dag tildelt Rana kommunes kulturpris for 2019 til Rana kunstforening.

– Rana kunstforening tildeles kulturprisen for sitt utrettelige arbeid med å fremme billedkunst i Rana, sier kultursjef Rita Jørgensdatter, som videre viser til at Rana kunstforening er en viktig og spennende aktør i kulturlivet i Mo i Rana.

– De er profesjonelle kulturformidlere som både overrasker og engasjerer publikum. Deres visjon er å styrke sin profil som en av Ranas viktigste samtidskunstinstitusjon. Rana kunstforening er blitt lagt merke til nasjonalt på grunn av sitt aktive virke og ikke minst skaffe profilerte og juryerte kunstnere. De har ingen faste ansatte. Alt er tuftet på frivillig arbeid. Fra å skaffe kunstnere, produsere markedsmateriale, montering av utstillinger og vedlikehold av galleriet ved behov, sier Jørgensdatter.

Våren 2019 flyttet Rana kunstforening inn i nye lokaler sammen med Helgeland museum i bygget MOMENT. Der rår de over et galleri på 103 kvadratmeter. Åpningen ble markert med en utstilling av Magne Furuholmen.

– Rana kommune gratulerer Rana kunstforening med kulturprisen for 2019. Samtidig benytter vi anledningen til å invitere hele Rana kunstforening til PRISVINNEREN 2019, der Rana kommune skal dele ut hele fire ulike priser, sier Jørgensdatter.

Prisutdelingen finner sted i Mo samfunnshus onsdag 20. november. I tillegg til kulturprisen skal da miljøvernprisen, byggeskikkprisen og brødrene Einar og Alfred Hansens ærespris deles ut.

-----

Les også:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.