Polarsirkelen friluftsråd arrangerer i år friluftsskole i vinterferien, for 5.-7. klassinger i regionen.

Gjør vinterferien til ei skoleuke i friluft

Skrevet av Roger Marthinsen
12.02.2019 06:30

I fem år har filuftsrådet arrangert sommerskole. Nå skal prøver de også ut friluftsskole på vinteren.

Polarsirkelen friluftsråd har de siste fem årene arrangert friluftskoler i sommerferien, i Rana, Hemnes, Hattfjelldal, Nesna, Lurøy, Rødøy og Træna. Nå utvider friluftsrådet sesongen:

– I år skal vi å prøve ut friluftsskole i vinterferien, sier prosjektleder i Polarsirkelen friluftsråd, Rebekka Braaten.

Opplegget blir for elever i 5.-7. klasse, fra og med onsdag 6. mars til og med fredag 8. mars. Da blir Umskardtjønna basecamp for friluftsskolen.

– Vi skal gå på ski opp til Umskardtjønna. Der skal vi overnatte i lavvo, grave snøhule, fiske på isen, gå på ski og mye, mye mer, sier Braaten. 

(Saken fortsetter under bildet)

Umskardtjønna blir basecamp for aktivitetene, mellom 6. og 8. mars.

Grunnprinsippene for friluftsskolen på vinter er de samme som for sommeren. På en friluftsskole er deltakerne med på et opplegg som går over tre-fem dager. Innhold er grunnleggende innføring i friluftsliv med ferdsel i naturen, allemannsretten, innføring i kart og kompass og kunnskap om leir-laging.

Oppleggene gjennomføres på dagtid, men de fleste friluftsskolene har overnattingsopplegg i telt, lavvo eller gapahuk siste natta. 

Normalt er det stor pågang til friluftsskolene, og det vil være et begrenset antall plasser til friluftsskolen i vinterferien.

– Folk kan melde seg på på www.deltager.no og med å bruke søkeord "friluftsskolen vinter 2019". Første til mølla-prinsippet vil gjelde, sier Polarsirkelen friluftsråds Rebekka Braaten.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.