Maria Solheim kommer med to forestillinger. Foto: Charlotte W. Rosenhof

Gleder seg til å ta i mot to kvinnelige favoritter

Skrevet av Hedda Hiller
06.11.2018 20:59 - OPPDATERT 06.11.2018 23:21

Tre nye forestillinger er klare for Vinterlysfestivalen.

Vinterlysfestivalen slipper i kveld hele tre forestillinger. En konsert og en barneforestilling signert Maria Solheim, og teaterkonserten «E det hardt å være Peer» med Iren Reppen. 

Festivalgeneral Wenche Bakken er meget begeistret.

– Maria Solheim har en helt spesiell plass i mitt hjerte, og når hun synger så formelig
føler jeg at vinterlyset er på vei. Hun skal gjøre en konsert, basert på siste album som
heter «Stories of New Mornings» og det blir magisk, sier Bakken.

Hun tror også barna kan glede seg til litt av et show, nemlig «Kaptein Snabelbæsj og Hjertetyven» som Solheim gjør sammen med Silje Sirnes Winje på Barnas Vinterlys. 

– Tekstene til Maria og Silje tar barna på alvor og det blir show med konkurranse, morsomme innslag og en og annen overraskelse. Dette blir supergøy, tror Bakken.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Charlotte W. Rosenhof

Maria Solheim ser også frem til å gjeste Vinterlysfestivalen i februar. 

– Det er alltid spesielt godt å få komme hjem til Nordland, sier Solheim, som lover både sprell og dans for barna, og ettertenksom melankoli for de voksne. 

"Kaptein Snabelbæsj og Hjertetyven" spilles mandag 11. og tirsdag 12. februar i Mo samfunnshus, mens "Stories of New Mornings" vises på kvelden tirsdag 12. februar.

HENRYKT FESTVALGENERAL

Festivalgeneral Wenche Bakken ser også frem til teaterkonserten «E det hardt å være Peer».

– Det er en sann glede å endelig kunne ønske den nordnorske skuespilleren, artisten og teatersjefen til Vinterlysfestivalen, sier en oppglødd festivalgeneral.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Iren Reppen

Ved siden av fast ansettelse ved Det Norske Teatret har Reppen skapt sine egne forestillinger. Hun står bak «Det er hardt å være mann» og «Det er hardt å være to». Nå kommer den tredje i rekka. 

–Reppen lager nære og fine forestillinger, som er virkelige publikumsmagneter. Når hun i tillegg har med seg et kremlag av musikere, er jeg skikkelig stolt av at hun kommer til vår festival, sier Bakken. 

GJENHØR

Reppen lover gjenhør med sangene fra «Det er hardt å være mann» og «Det er hardt å være to» også i denne teaterkonserten. 

– Jeg gleder meg til å spille på Vinterlysfestivalen. Det blir gjenhør av mine egne sanger fra de tidligere konsertene, samt noe nytt. Via historien om våghalsen og
drømmeren Peer Gynt, sammenligner jeg hans liv med mitt. For det har ikke blitt
mindre hardt å være mainn i det siste, eller..? sier Iren Reppen. 

«E det hardt å være Peer» spilles fredag 15. februar i Meyergården Spektrum.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.