Foto: Per-Inge Johnsen

Bodø/Glims landslagsspillere koronasmittet – gullkampen spilles som planlagt

Bodø/Glimts Patrick Berg (22) og Marius Lode (27) og Rosenborgs Markus Henriksen er smittet av korona. Alle tre har testet postivt under landslagssamling.

Dette framgår av en pressemelding som Norges Fotballforbund har sendt ut fredag formiddag.

– Spillerne som har avgitt positiv prøve har vært i karantene på spillerhotellet siden landslagssamlingen ble avsluttet lørdag. De ville ikke risikere smittespredning ved å reise hjem, og har fulgt smittevernreglene med bruk av munnbind og praktisert sosial distanse. Spillerne har ikke hatt kontakt med andre personer, sier landslagslege Ola Sand.

– Spillernes klubber er varslet, og spillerne fortsetter nå å være i isolasjon, står det i pressemeldingen.

Alle klubbene til landslagsspillerne i utlandet er informert om smitten som oppsto på landslagssamlingen i Oslo og karantebestemmelsene. Spillerne blir testet og fulgt opp nøye i sine klubber før de er aktuelle for trening og kamper.

– I UEFA-protokollen tar man høyde for smitterisiko, men målet er å eliminere videre smitte internt og å forhindre smitte til storsamfunnet. I vårt tilfelle var total isolasjon av smittet spiller første grep. Sannsynligvis har denne vært smitteførende samme dag som positiv test ble avlagt (torsdag 12.11.). Regler for smittevern er fulgt, men mest sannsynlig har en eller flere spillere hatt nær nok kontakt med den aktuelle spilleren til å pådra seg smitte. De tre spillerne er tilnærmet symptomfrie natt til fredag, sier Sand.

Overfor Avisa Nordland sier Team Manager Håvard Sakariassen at dette ikke vil få noen følger for kommende seriekamp, mot Strømsgodset kommende søndag. Unngår Glimt tap i denne kampen, er seriegullet sikret og Bodø/Glimt blir da den første nordnorske klubben som tar seriegull, noen sinne. 

– Det blir kamp mot Strømsgodset på søndag. Utover det har vi ingen kommentar, og henviser til pressemeldingen til Norges Fotballforbund, sier Sakariassen.

Egentlig skulle Lode og Berg rekke å bli ferdig med karantenen like før kampen mot Strømsgodset. En karantene de ble ilagt etter at landslagsspiller Omar Elabdellaoui testet positivt på korona for seks dager siden.

Da landskampen mot Romania ble avlyst samt at flere spillere fikk reise-nekt til kampen mot Østerrike, så vakte dette massiv kritikk mot norske smittevernmyndigheter. Kritikerne hevdet blant annet at smittefaren innen toppfotball er minimal. De siste ukene har imidlertid mange spillere testet positivt, noe som har ført til utsettelser og kanselleringer av både landskamper, eliteserie-, Toppserien-, Obos- og 2. divisjonskamper.

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.