E12 Umbukta er stengt fredag ettermiddag. Foto: Statens vegvesen

Gyda har gitt seg, men været setter fortsatt en stopper for både biler, båter og fly

Fortsatt mange stengte veier og kansellerte båtavganger. E6 kan bli stengt resten av dagen.

 Selv om ekstremværet Gyda er offisielt erklært over, blåser det fortsatt såpass friskt rundt omkring, at det setter en stopper for trafikk både på veiene og til havs.

I øyeblikket er både E12 Umbukta, E6 Saltfjellet, Fv 7356 Røssvassbukta i Hemnes, Fv 7340 Norddalen i Aarborte i Hemnes, riksvei 73 Krutfjellet i Hattfjelldal, Fv 812 Medby i Saltdal og riksvei 77 Graddis i Saltdal, stengt.

(Saken fortsetter under bildet)

Ikke spesielt god sikt ved bommen i Sørelva, på nordsiden av Saltfjellet. Foto: Statens vegvesen

Vegtrafikksentralen Nord skulle vurdere en åpning på E6 Saltfjellet klokken 12, men utsatte først denne til klokken 14. Like før klokken 14 kom man med en ny utsettelse, og beskjed om at E6 fortsatt er stengt og at ny vurdering vil bli gjort klokken 21.

Signalet om at veien kan bli stengt ei stund, er imidlertid tydelig:

– Værprognosene for dagen er dårlige!

Boreals busser kjører igjen, etter at de de fleste bussrutene på Nord-Helgeland, unntatt linje 1 og 2 i Mo i Rana, var innstilt frem til klokken 12 i dag. Like etter klokken 13 melder Reis Nordland at bussruta Korgen-Leirskardalen med avgang 14:10 fra skolen i Korgen, er innstilt grunnet vei og værforhold.

Også en del båttrafikk er innstilt på grunn av uvær. Dette gjelder blant annet:

[annonse]
Nordlandsekspressen, som har innstilt ruten fra Bodø i ettermiddag klokken 16.15 og også avgangen fra Sandnessjøen i morgen tidlig, grunnet dårlig vær og værmelding.

Fergeruta Jektvik–Kilboghamn; der er alle avganger kansellert inntil videre. Også fergeruta i Rødøybassenget har kansellert alle anløp inntil videre, på grunn av sterk vind.

Helgelandspendelen innstilte avgangene fra Sandnessjøen i formiddag og retur fra Træna i ettermiddag.

MF Lovund gar innstilt alle anløp av Selvær i dag, på grunn av værforholdene. Også den lokale hurtigbåtruta mellom Husøya og Træna har innstilt alle avganger så langt i dag.

Widerøes oversikt viser at 13:35-avgang fra Røssvoll til Trondheim er innstilt, mens fly fra Bodø som skulle landet på Røssvoll 14:40 blir omdirigert til Trondheim.

---–

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.