Håkon Skog Erlandsen foran målet, Mount Everest i Himalaya, som han nådde i dag. Bildet er gjengitt med tillatelse fra Helgeland Sparebank, som Håkon har blogget på oppdrag fra under reisen. Foto: Privat

Håkon har nådd toppen av Mount Everest

Skrevet av Hedda Hiller
16.05.2019 13:19 - OPPDATERT 16.05.2019 14:25

Ranværingen Håkon W. Skog Erlandsen har besteget verdens høyeste fjell med saksofonen på ryggen.

Håkon W. Skog Erlandsen har i dag nådd toppen av verdens høyeste fjell, Mount Everest på 8848 moh. 

Bestigningen er en del av det enorme prosjektet "Seven Summits", hvor Håkon har satt seg som mål å nå det høyeste fjellet på hvert av kontinentene i verden. Omlag 900 personer har klart dette, men Håkon vil bli den første i verden til å spille konsert på disse syv toppene, med sin spesialbygde saksofon. 

I 2018 besteg Håkon tre av de syv toppene: Aconcagua, Denali og Kilimanjaro. I 2019 skal han bestige de fire siste. Først ut var altså Mount Everest. De 18 månedene han planlegger å bruke på dette blir også ny norsk rekord. 

Rana No er kjent med at Håkon Skog Erlandsen har nådd toppen av Mount Everest, og har startet nedstigningen, men kjenner foreløpig ingen detaljer rundt turen, heller ikke om det lyktes ham å bli den første i verden til å holde konsert på toppen av Mount Everest. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.