Foto: Hedda Hiller

Håkon ser lyst på framtida – men har flere oppfordringer

Lurøy-ordfører Håkon Lund har både forhåpninger og noen oppfordringer, ved inngangen til et helt nytt år.

------------------------------

Rana No har invitert ordførerne på Nord-Helgeland til å skrive en nyttårshilsen til innbyggere og lesere. Her er Lurøy-ordfører Håkon Lunds ord og tanker ved skillet mellom året som var og det som kommer. 

------------------------------

Ett år er omme. 2021 er på tur inn i historien. Det blir nok husket som året vi trodde at vi skulle bli ferdig med pandemi og covid, men slik ble det ikke. Det ser ut til at dette må vi streve med en stund til.

Lurøy har kommet rimelig god ut av dette året med hensyn til pandemien, takket være innbyggerne våre som har vært tålmodige og gjort en god innsats for at dette skulle gå bra. Vi kan ikke gi oss riktige ennå; vi må nok fortsette innsatsen med å la oss vaksinere, holde avstand og bruke munnbind der det trengs. Vi må med andre ord fortsette å følge de oppfordringene og reglene som til enhver tid gjelder. Så får vi håpe at vi blir raskest mulig ferdig med dette.

Det nye året som vi har foran oss ser bra ut for Lurøy. Det er tatt investeringsbeslutninger av næringslivet i kommunen for over en milliard kroner for de nærmeste årene.

Næringslivet i Lurøy er framoverlent. Det er stor investeringsvilje både i og utenfor kommunen, noe som vil bidra til nye arbeidsplasser, til glede for alle.

Men det nye året kommer nok ikke til å bli noe unntak; vi trenger fortsatt flere lurøyfjerdinger. Det er viktig at vi blir flere innbyggere. Spesielt viktig er det at antall barnefødsler går opp, og fra i år gjør vi litt ekstra stas på nyfødte lurøyfjerdinger. Så håper vi at det kommer mange nye til Lurøy, både nyfødte og tilflyttere.

Jeg håper at alle har hatt en fin julefeiring, sammen med sine. I nyttårshelgen kan det være noen som er alene, ta en telefon eller to til noen du tror trenger det. Det er hyggelig å slå av en prat, så blir ikke ensomheten så merkbar.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Til deg som ikke er vaksinert; la deg vaksinere ved første mulighet. Det er trygghet for deg og de du er sammen med, på arbeid og i fritiden.

Til slutt vil jeg ønske alle lesere godt nyttår. 

Med vennlig hilsen Håkon Lund, ordfører, Lurøy. 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.